What Is A Red Texas Star Flower: Growing Red Standing Cypres

Indholdsfortegnelse:

What Is A Red Texas Star Flower: Growing Red Standing Cypres
What Is A Red Texas Star Flower: Growing Red Standing Cypres

Video: What Is A Red Texas Star Flower: Growing Red Standing Cypres

Video: What Is A Red Texas Star Flower: Growing Red Standing Cypres
Video: Standing Cypress: a unique Texas native you should plant! 2024, April
Anonim

Stående cypres (Ipomopsis rubra), en naturlig vildblomst- og kolibrimagnet, er en farverig tilføjelse til en solrig bestøverhave, flerårig kant, sommerhushave eller indfødt plantehave. Stående cypres er hjemmehørende i det sydøstlige USA og er hårdfør i USDA-zonerne 6-9.

Hvad er en rød Texas-stjerneblomst?

Også kendt som scarlet gilia, rød Texas-stjerne og Texas-fane, den toårige eller kortlivede staude, vokser i en opretstående, uforgrenet stilk fra 2 til 6 fod (0,61 til 1,2 m) høj. Midt på sommeren er hver stilk toppet med røde, rørformede blomster, der blusser udad med stjerneformede spidser og røde og gule indeni. Den røde Texas-stjerne blomstrer fra toppen og nedad og giver et prangende statement, især når den er samlet.

De lyse, nektarrige blomster er uimodståelige for kolibrier. Plant stående cypres nær andre kolibrier, der tiltrækker planter, såsom:

  • Monarda
  • Indisk Pink
  • Agastache
  • Salvia
  • Skægtunge
  • Coneflower
  • Phlox

Growing Red Standing Cypres

Stående cypres siges at vokse let i gennemsnitlig, tør, veldrænet jord. Vælg et sted i fuld sol eller delvis skygge med sandet muldjord, stenet eller medium muldjord. Jordfugtighed er tør til medium.

Rød Texas-stjerneplante klarer sig bedst, nårdyrket af frø. Plant om efteråret ved at rive over løs jord. Det næste forår forventer kun grønt løv i en fjeragtig roset. Det andet år vil rød Texas-stjerne producere den blomstrende stilk og de rørformede røde blomster. For at holde de toårige blomster ved at komme, plant igen i det andet år. De gensåer også frit, så der bør være en konstant tilførsel af de røde blomsterpigge.

Når stilken er færdig med at blomstre, skæres den tilbage, og nye stængler vil vokse og blomstre. Lad derefter frø dannes, så der vil være rigeligt med planter. For at gemme frø eller dele, lad frøene modne helt, før de samles.

Der er flere grunde til at dyrke rød stående cypres. Planten er ikke generet af alvorlige skadedyr eller sygdomme, og den er heller ikke begunstiget af hjorte. Derudover er stående cypres tørketolerant, når først den er etableret.

Anbefalede: