Fra frø til bord - Sådan dyrker du en græskartærte

Indholdsfortegnelse:

Fra frø til bord - Sådan dyrker du en græskartærte
Fra frø til bord - Sådan dyrker du en græskartærte

Video: Fra frø til bord - Sådan dyrker du en græskartærte

Video: Fra frø til bord - Sådan dyrker du en græskartærte
Video: Pumpkin seed planting method 2024, April
Anonim

Heltiden bringer vores yndlingsopskrifter frem. Hjemmelavet græskartærte er et af højdepunkterne i efterårssæsonen og har en fremtrædende plads på Thanksgiving-menuerne. At dyrke din egen græskarpuré fra bunden starter med den rigtige sort. Vælg en tærte-græskarplante, der producerer græskar med naturlig sødme og fantastisk tekstur. Græskartærteplanter har brug for 90-100 dage for at modnes, så start om foråret for at få den rette høsttid.

Græskarpuré, der er købt i butikken, indeholder ofte masser af sukker og konserveringsmidler. Men det er nemt at lave græskarpuré fra bunden, for at lave din egen til hjemmelavet tærtegræskarmadlavning. Start med at dyrke dine egne økologiske græskar, og følg derefter et par korte trin for hjemmedyrket og hjemmelavet græskartærte.

varianter til at vokse

Du vil have et af de mindre græskar i de fleste tilfælde. De større græskar har trævlet, ofte næsten smagløst kød, men tærtevarianterne er fastere og sødere. Når du har den perfekte variant, kan den dyrkes og forvandles til græskartærte, men også græskarsuppe, muffins, cheesecake, græskarsmør og meget mere. Nogle varianter at prøve:

  • Fairytale
  • New England pie græskar
  • Askepot
  • Dickinson
  • Galeux d'Eysines
  • Orange Smoothie
  • Jarrahdale
  • Small Sugar

Forberedelse af en tærteGræskar

Du kan mærke, at græskar er modne og klar, når sværen er fast og farven er dyb. Men ikke alle tærte-græskar producerer en orange græskar, så det sidste tip kan være ubrugeligt. Prøv i stedet at gennembore huden med en negl. Hvis det ikke går let igennem, er græskarret sandsynligvis modent. Andre tegn er årstiden, brune stængler og en hul lyd, når du rapper på græskaret. Høst på en tør solskinsdag. Skær stilken i stedet for at vride frugten af planten. Vask græskar, og du er klar til tærte-græskartilberedning.

Making Puree

Forberedelse af et tærtegræskar til madlavning kræver norm alt, at du skærer det hele i halve. Brug en skarp kniv og vær forsigtig. Hvis du bruger mindre græskar, kan de gennembores og ristes hele. Tag frøene ud, inden du rister større frugter. Bag cirka en halv time eller indtil kødet er mørt. Brug en ske til at fjerne kødet, når det er afkølet nok til at håndtere det. Du kan også mikroovne mindre græskar skåret i halve i cirka 15 minutter, men stegning tilføjer smagen og giver det en smule karamellisering. Du kan fryse puréen, indtil den skal bruges, eller gå i gang med din yndlingstærteopskrift med det samme.

Anbefalede: