Weigela-trætransplantation – hvordan og hvornår man transplanterer Weigela-buske

Indholdsfortegnelse:

Weigela-trætransplantation – hvordan og hvornår man transplanterer Weigela-buske
Weigela-trætransplantation – hvordan og hvornår man transplanterer Weigela-buske

Video: Weigela-trætransplantation – hvordan og hvornår man transplanterer Weigela-buske

Video: Weigela-trætransplantation – hvordan og hvornår man transplanterer Weigela-buske
Video: HAIR TRANSPLANT SURGERY STEPS - HOW IS FUE APPLIED? 2024, Marts
Anonim

Transplantation af weigela-buske kan blive nødvendigt, hvis du planter dem i rum, der er for små, eller du starter dem i beholdere. Weigela vokser hurtigt, så du kan stå over for transplantation hurtigere, end du var klar over. Det behøver dog ikke at være svært. Følg disse tips om at flytte weigela-planter, og det burde gå glat.

Kan jeg transplantere Weigela?

Ja, og det skal du, hvis din weigela er vokset fra sin placering. Dette er en hurtigtvoksende busk, som mange mennesker planter uden at være klar over, hvor hurtigt den vil vokse ud af sin givne plads. For at holde din have pæn, men også bevare buskens gode helbred, bliver du nødt til at transplantere den, hvis den er blevet trang og overfyldt.

Hvornår skal Weigela-buske transplanteres

De bedste tidspunkter for at flytte planter er, når de er i dvale. Undgå omplantning i vækstsæsonen (sommeren), hvilket vil stresse planten unødigt. Midt om vinteren kan også være et problematisk tidspunkt for omplantning, da jorden kan være svær at grave i. I stedet skal du transplantere din weigela sidst på efteråret eller det tidlige forår.

Trin til Weigela-trætransplantation

Weigela dyrker mange små foderrødder, og du kan umuligt grave dem alle ud. For at hjælpe busken med at klare tabet af disse foderautomater, lav en lille rodbeskæring seks måneder førtransplantation. Brug en skarp spade til at grave ned i jorden i en cirkel rundt om busken. Gør cirklen lidt større end rodklumpen, du senere graver op.

Skæring af rødderne på dette tidspunkt vil tvinge weigelaen til at dyrke et nyt, kompakt fodersystem, som du kan transplantere med det.

Når det er tid til at flytte, skal du først vælge og forberede det rigtige sted. Sørg for, at den har plads nok til at blive ved med at vokse, op til 8 fod (2,4 m.) høj og bred. Stedet skal være i fuld sol og med god dræning. Grav et hul større end rodklumpen og tilføj kompost.

Grav weigelaen ud og placer den i det nye hul. Tilføj jord, hvis det er nødvendigt, for at sikre, at busken er i samme dybde som tidligere. Fyld hullet ud med jord og tryk det rundt om rødderne med hånden.

Vand busken generøst, og fortsæt med at vande, indtil den har etableret sig på sin nye placering.

Anbefalede: