Hvad er et basalskud – Forstå basalvækst på træer

Indholdsfortegnelse:

Hvad er et basalskud – Forstå basalvækst på træer
Hvad er et basalskud – Forstå basalvækst på træer

Video: Hvad er et basalskud – Forstå basalvækst på træer

Video: Hvad er et basalskud – Forstå basalvækst på træer
Video: Forest Measurements: Basal Area and Trees per Acre 2024, April
Anonim

Det begynder med at ligne en dårligt placeret gren, der dukker op fra bunden af dit træ. Hvis du tillader det at vokse, vil du finde ud af, hvor anderledes det er. Den kan have blade i en anden form eller farve end træet. Disse vækster kaldes træbasalskud og skal muligvis beskæres. Hvad er et basalskud? Læs videre for at få flere oplysninger.

Træbasalskud

Hvad er et basalskud? Efter dets udtryk er træbasalskud vækst eller skud, der vises ved bunden af et træ. Når du begynder at dykke ned i spørgsmålet, kan det dog være lidt forvirrende. Nogle eksperter skelner mellem vandspirer, suger, forskydninger og basalskud med anbefalinger til, hvad de skal gøre med hver.

En af de primære forskelle er mellem en sugerør og en offset. Begge er basale vækster på træer. En sugekop vokser fra en knop på roden af træet, mens en forskydning vokser fra en knop i bunden af planten. Da sutter vokser fra rødderne, kan de dukke op et stykke væk fra forældretræet. Visse typer planter producerer så mange sutter, at det bliver problematisk og invasivt.

Basal vækst på træer er ikke usædvanlig, og nogle gange kan disse skud være nyttige. Hvis du spekulerer på, hvad du skal gøre med basalskud, så læs videre for at få tips.

Hvad skal man gøre med basalskud

Om din basalskud er suckers eller offsets, de kan være velkomne eller uvelkomne. Da disse skud er nøjagtige genetiske kopier af moderplanten, kan du reproducere planten ved at grave den basale vækst op og transplantere den til et andet sted.

Nogle planter producerer dog et væld af basalskud, der hurtigt kan danne krat. Græsfugle er blandt de mest irriterende, da de er bevæbnede og farlige. På den anden side holder sutterne produceret af planter som hindbær bærpletten i gang år efter år.

Basalskud på klonede træer

Når du planter en frugt eller et andet prydtræ, er der en god chance for, at træet er blevet "bygget" af to dele podet sammen, grundstammen og kronen. Avlerne bruger baldakinen af en attraktiv eller produktiv kultivar og lader den vokse ind i grundstammen på et stærkt, hårdfør træ og danner ét træ.

På podede træer kaster grundstammen ofte suger ud i et forsøg på at reproducere arten. Disse typer af træbasalskud bør beskæres hurtigt. Hvis du lader dem vokse, vil det reducere kraften og dræne energi fra den produktive baldakin på toppen.

Anbefalede: