Avis frøpotter – Sådan laver du frøstarterpotter fra avis

Indholdsfortegnelse:

Avis frøpotter – Sådan laver du frøstarterpotter fra avis
Avis frøpotter – Sådan laver du frøstarterpotter fra avis

Video: Avis frøpotter – Sådan laver du frøstarterpotter fra avis

Video: Avis frøpotter – Sådan laver du frøstarterpotter fra avis
Video: DIY Seed Starting Containers from Newspaper 2024, April
Anonim

Avislæsning er en behagelig måde at tilbringe morgenen eller aftenen på, men når du er færdig med at læse, går avisen i genbrugsspanden eller bare smides. Hvad hvis der var en anden måde at bruge de gamle aviser på? Jamen, der er faktisk flere måder at genbruge en avis på; men for gartneren er det at lave avisfrøpotter det perfekte genbrug.

Om genbrugte avisgryder

Frøstarterpotter fra avispapir er enkle at lave, plus at starte frø i avispapir er en miljøvenlig brug af materialet, da papiret nedbrydes, når frøplanterne i avispapir transplanteres.

Genbrugte avisgryder er ret enkle at lave. De kan laves i firkantede former ved at klippe avisen til og folde hjørnerne ind, eller i en rund form ved enten at vikle udskåret avispapir omkring en aluminiumsdåse eller folde. Alt dette kan gøres i hånden eller ved at bruge en grydemaskine – en todelt træform.

Sådan laver man avisfrøpotter

Alt du skal bruge for at lave frøstartpotter af avispapir er en saks, en aluminiumsdåse til at pakke papiret rundt om, frø, jord og avispapir. (Brug ikke de blanke annoncer. Vælg i stedet for egentligt avispapir.)

Klip fire lag avispapir i 4-tommer (10 cm.) strimler, og pak lagen indrundt om den tomme dåse og holde papiret stramt. Lad 2 tommer (5 cm.) af papiret stå under bunden af dåsen.

Fold avisstrimlerne under bunden af dåsen for at danne en base og flad bunden ved at banke dåsen på en fast overflade. Tag avisfrøpotten ud af dåsen.

Starter frø i avisen

Nu er det tid til at starte dine frøplanter i aviskrukker. Fyld den genbrugte avispotte med jord og tryk et frø let ned i snavset. Bunden af frøstarterpotter fra avispapir vil gå i opløsning, så læg dem i en vandtæt bakke ved siden af hinanden for at få støtte.

Når frøplanterne er klar til at transplantere, skal du blot grave et hul og transplantere hele den genbrugte avispotte og frøplanten i jorden.

Anbefalede: