Pleje af Himalaya-lanterne: Sådan dyrkes Himalaya-lanternebuske

Indholdsfortegnelse:

Pleje af Himalaya-lanterne: Sådan dyrkes Himalaya-lanternebuske
Pleje af Himalaya-lanterne: Sådan dyrkes Himalaya-lanternebuske

Video: Pleje af Himalaya-lanterne: Sådan dyrkes Himalaya-lanternebuske

Video: Pleje af Himalaya-lanterne: Sådan dyrkes Himalaya-lanternebuske
Video: Суп на Всю Семью! РАССОЛЬНИК в КАЗАНЕ! КАК ПРИГОТОВИТЬ 2024, April
Anonim

Hvis du bor i et tempereret område og vil prøve at dyrke en mere eksotisk hængende plante, så prøv Himalaya-lanterneplanten. Hvad er en Himalaya-lanterne? Denne unikke plante har smukke røde til lyserøde blomster, der viger for dejlig lavendel til lilla bær, der minder om dens slægtning blåbær. Læs videre for at lære, hvordan du dyrker denne plante.

Hvad er en Himalaya-lanterneplante?

Himalaya-lanterneplante (Agapetes serpens) er medlem af Ericaceae-familien. Den er hjemmehørende i det kølige Himalaya og vokser som en stedsegrøn busk. Den er tørketolerant, når den først er etableret og kan tolerere lave temperaturer i en kort periode, ned til 22 grader F. (-5,5 C.).

Anlægget producerer en stor træagtig knold i bunden. Lange buede grene på 3-5 fod (1-2 m.) lange springer ud fra dens caudex-lignende base. Disse sarte grene er foret med tynde grøn- til rødfarvede blade forstærket af røde rørformede blomster yderligere dekoreret med lysere røde chevrons. Disse knaldrøde blomster giver planten dens navn, da de ligner kinesiske lanterner.

Sådan dyrker man Himalaya-lanterneplanter

Himalaya-lanterner er hårdføre til USDA-zone 7. De tåler temperaturer i Himalaya-foden fra 32-80 grader F. (0-27 C.).

Planten klarer sig godt i både sol og skygge, selvom den tålermere sol i kystområder med køligere temperaturer.

Gædevanen egner sig godt til at hænge kurve. Den kan også dyrkes som en epifyt uden jord overhovedet. Dyrk planter i fugtig, veldrænet jord, der er let sur.

Care for Himalaya-lanterner

Beskyt dine lanterneplanter mod varm eftermiddagssol ved at hænge dem indendørs eller under nogle træer.

Mens planterne sætter pris på noget fugt, kan de ikke lide at stå i vand. Hvis du er i tvivl om vanding, skal du tage fejl af forsigtigheden og holde planten på den tørre side, da den caudex-lignende base vil give planten yderligere vanding.

Anbefalede: