Hvad gør Paclobutrazol: Lær om virkningerne af Paclobutrazol i græsplæner

Indholdsfortegnelse:

Hvad gør Paclobutrazol: Lær om virkningerne af Paclobutrazol i græsplæner
Hvad gør Paclobutrazol: Lær om virkningerne af Paclobutrazol i græsplæner

Video: Hvad gør Paclobutrazol: Lær om virkningerne af Paclobutrazol i græsplæner

Video: Hvad gør Paclobutrazol: Lær om virkningerne af Paclobutrazol i græsplæner
Video: Overcoming PGR Overdoses 2024, April
Anonim

Paclobutrazol er et fungicid, der ofte bruges til ikke at dræbe svampe, men til at bremse topvæksten på planter. Dette er godt til at lave mere robuste, fyldigere planter og producere frugt hurtigere. Fortsæt med at læse for at lære mere om paclobutrazols virkninger og anvendelser.

Paclobutrazol-oplysninger

Hvad er paclobutrazol? Teknisk set er paclobutrazol et syntetisk fungicid. Selvom det kan anvendes til at dræbe svampe, er det meget mere almindeligt brugt som plantevækstregulator. Plantevækstregulatorer bruges til at bremse den øverste vækst af planter, hvilket fremmer rodvækst og tykkere, kraftigere eksisterende vækst.

Dette er især nyttigt i græsplæner, da det gør plænen tykkere og reducerer behovet for klipning.

Hvad gør Paclobutrazol?

Paclobutrazol fungerer som plantevækstregulator på to måder. For det første hæmmer det plantens evne til at producere gibberellinsyre, som reducerer plantens cellelængde. Dette gør, at planten stiger langsommere i højden.

For det andet mindsker det ødelæggelsen af abscisinsyre, hvilket får planten til at vokse langsommere og tabe mindre vand. Grundlæggende får det planten til at forblive kortere og kraftigere i længere tid.

Yderligere Paclobutrazol-effekter

Paclobutrazol-effekter er ikke begrænset til vækstregulering. Det er trods alt et svampedræbende middel, og det kan bruges som et. Nogle undersøgelser har vist, at det faktisk kan bruges til at dræbe bakterier. Det har også vist sig at fremme rigere, grønnere vækst og at øge en plantes evne til at optage næringsstoffer og mineraler.

Den kan bruges i græsplæner til at undertrykke væksten af uønsket blågræs.

Tip til brug af Paclobutrazol

Paclobutrazol kan absorberes noget gennem bladene, men det kan optages meget mere effektivt af en plantes rødder. På grund af dette bør det påføres som en jordgennembrænding. Det er også inkluderet i nogle gødningsblandinger.

For at bruge paclobutrazol til at undertrykke blågræs skal du påføre det på din græsplæne både om foråret og efteråret.

Anbefalede: