What Is A New Jersey Tea Plant - Guide to New Jersey Tea Shrub Care

Indholdsfortegnelse:

What Is A New Jersey Tea Plant - Guide to New Jersey Tea Shrub Care
What Is A New Jersey Tea Plant - Guide to New Jersey Tea Shrub Care

Video: What Is A New Jersey Tea Plant - Guide to New Jersey Tea Shrub Care

Video: What Is A New Jersey Tea Plant - Guide to New Jersey Tea Shrub Care
Video: New Jersey Tea 2024, April
Anonim

Hvad er en New Jersey-teplante? Selv engagerede tedrikkere har måske ikke hørt om denne busk. Det er en kompakt busk med blade, der blev brugt til at lave te for flere hundrede år siden. Vil du have mere information om New Jersey te? Læs videre for at få tips til, hvordan du dyrker en New Jersey-tebusk.

Hvad er en New Jersey-teplante?

Teplanten i New Jersey (Ceanothus americanus) er hjemmehørende på kontinentet, dog ikke kun i New Jersey. Den vokser i naturen i prærier, lysninger og krat i de østlige og centrale dele af USA.

En tæt og kompakt busk, New Jersey-teplanten vil norm alt forblive kortere, end du er, typisk vokse til 2 til 3 fod (0,6-0,9 m) høj og lige så bred. Små, cremede hvide blomster vises på stilke om foråret, hængende i duftende klaser. Som med andre Ceanothus-buske tiltrækker de kolibrier, sommerfugle og fugle.

Bladene er mørkegrønne ovenfor, behårede grå forneden, med tandede kanter. Ifølge New Jersey teoplysninger vokser nye kviste i gult og er attraktive om vinteren. Planterne gennemses af hvidhalehjort.

Hvad er en New Jersey-teplantes forhold til te? Under den amerikanske revolution, menneskerdyrkning af New Jersey teplanter brugte de tørrede blade som en koffeinfri teerstatning.

Sådan dyrker man en New Jersey-tebusk

At dyrke New Jersey-te er let, fordi planterne er meget tilpasningsdygtige. De fikserer også atmosfærisk nitrogen. De blomstrende planter laver dejlige buskekanter, selvom du ikke er en del af den te, de producerer. De fungerer godt som bunddække for vanskelige områder i din baghave, da de ikke kræver meget pleje. Faktisk er pleje af tebuske i New Jersey minimal.

Det skyldes, at New Jersey tebuske er planter med lav vedligeholdelse, der tåler tørke og trives i tør jord, lavvandet jord og stenet jord. Du kan nemt dyrke dem i veldrænet jord i enten fuld sol eller delvis skygge.

Hvis du spekulerer på, hvordan man dyrker en New Jersey-tebusk, er alt, hvad du skal gøre, at placere planten korrekt. Begynd ideelt set at dyrke New Jersey-te i sandet muldjord eller stenet jord med god dræning. Selvom indledende kunstvanding er nødvendig, behøver du ikke udføre meget buskpleje, når først planten er etableret.

Anbefalede: