Er White Campion et ukrudt - Tips til at kontrollere hvid Campion i landskaber

Indholdsfortegnelse:

Er White Campion et ukrudt - Tips til at kontrollere hvid Campion i landskaber
Er White Campion et ukrudt - Tips til at kontrollere hvid Campion i landskaber

Video: Er White Campion et ukrudt - Tips til at kontrollere hvid Campion i landskaber

Video: Er White Campion et ukrudt - Tips til at kontrollere hvid Campion i landskaber
Video: White Campion - Silene latifolia - Wildflower 101 Episode 44 2024, Kan
Anonim

Den har smukke blomster, men er hvid campion et ukrudt? Ja, og hvis du ser blomster på planten, er næste trin frøproduktion, så det er på tide at tage skridt til at kontrollere det. Her er nogle oplysninger om hvid campion, der vil hjælpe dig, hvis denne plante er dukket op på din ejendom.

Hvad er White Campion?

Hvid campion (Silene latifolia syn. Silene alba) er en bredbladet plante (dikot), der først vokser i form af en lav-til-jorden roset. Senere bolter den sig og producerer 1 til 4 fod (0,3-1,2 m.) høje, opretstående stængler med blomster. Bladene og stænglerne er begge dunede.

White campion er hjemmehørende i Europa og blev sandsynligvis introduceret i Nordamerika i begyndelsen af 1800-tallet. Udover at være et irriterende ukrudt, kan hvid campion også være vært for virus, der påvirker spinat- og roeplanter. Den vokser almindeligvis på gårde, i haver, langs veje og på andre forstyrrede steder.

White campion er relateret til andre planter kendt som campions, hjertemuslinger eller catchflys og til havens blomster kendt som pinks. Som blærecampion, en vildblomst, der nogle gange ses vokse som ukrudt, består blomsterne af en ballonformet bæger (en struktur lavet af blomstensbægerblade), hvorfra fem kronblade dukker op. Denne ukrudtsartede art har dog dunede blade og stængler med små hvide kronblade. Den kan vokse som en etårig, toårig eller en kortvarig staude.

Sådan bekæmper man hvidt Campion-ukrudt

Hver hvid campionplante kan producere 5.000 til 15.000 frø. Udover at sprede sig med frø, kan løsrevne rodstykker vokse tilbage til fulde planter, og planterne kan spredes under jorden ved hjælp af rodsystemet. Bekæmpelse af hvid campion svarer derfor til bekæmpelse af mælkebøtter og lignende urteagtigt ukrudt. De vigtigste bekæmpelsesmetoder er at fjerne rodsystemet og forhindre planterne i at gå til frø.

Træk planterne ud, før du ser blomster, eller i det mindste før blomsterne begynder at falme. White campion producerer en pælerod, eller en lang, dybtliggende hovedrod, plus laterale (side) rødder. Du bliver nødt til at fjerne hele pæleroden for at forhindre planten i at vokse tilbage. Jordbearbejdning eller græsslåning kan bruges til i høj grad at reducere bestande af denne plante på gårde eller i græsplæner.

Ukrudtsmidler er typisk ikke nødvendige, men hvis du bruger dem, skal du vælge dem, der er effektive mod tobladede, og påfør dem, før blomsterne kommer frem. White campion er tolerant over for 2, 4-D, men glyphosat er typisk effektiv mod det. Når det er sagt, bør kemisk bekæmpelse kun bruges som en sidste udvej, da organiske metoder er sikrere og meget mere miljøvenlige.

Anbefalede: