Få majs til at smage sødt - hvad skal man gøre, når sukkermajs ikke er sødt

Indholdsfortegnelse:

Få majs til at smage sødt - hvad skal man gøre, når sukkermajs ikke er sødt
Få majs til at smage sødt - hvad skal man gøre, når sukkermajs ikke er sødt

Video: Få majs til at smage sødt - hvad skal man gøre, når sukkermajs ikke er sødt

Video: Få majs til at smage sødt - hvad skal man gøre, når sukkermajs ikke er sødt
Video: Jeg er bange for min far 2024, Kan
Anonim

Majs er relativt let at dyrke, og at få majs til at smage sødt kræver generelt ikke mere end ordentlig vanding og befrugtning. Når sukkermajs ikke er sød, kan problemet være den type majs, du har plantet, eller et problem med tidspunktet for høsten. Læs videre for at få flere detaljer.

Hvorfor er min sukkermajs ikke sød?

"Få vandet til at koge, før du plukker majsen." Dette er råd fra mangeårige gartnere, og det er sandt. Jo længere majsen sidder efter plukning, jo mere omdannes sukkeret til stivelse, og sødmen går tabt. Dette er ofte den simple årsag til, at majs ikke er sød.

Høsttid er også afgørende for sødme. Høst, når majs er på sit højeste, fordi sødmen falmer hurtigt. Mange eksperter siger, at sukkermajs er perfekt til høst, når væsken i kernerne bliver fra klar til mælkeagtig.

Hvorfor er min majs ikke sød? Der er en meget god chance for, at problemet ikke er hos dig eller dine havefærdigheder, men med typen af majs. Der er tre genetisk forskellige typer sukkermajs, og alle har forskellige niveauer af sødme:

Standard sukkermajs er moderat sød. Populære kultivarer inkluderer 'Silver Queen' og 'Butter andSukker.'

Sukkerforstærket majs er sød og mør og bevarer sin søde smag op til tre dage efter høst. Det er derfor, det ofte er det bedste valg for hjemmegartnere. Eksempler inkluderer 'Moore's Early Concord', 'Kandy Korn', 'Maple Sweet', 'Bodacious' og 'Champ.'

Xtra-sød majs, også kendt som supersød, er den sødeste af alle, og omdannelsen til stivelse er en smule langsommere end standardmajs eller sukkerforstærket majs. Dyrkning er dog lidt mere krævende, og Xtra-søde majs er måske ikke det bedste valg for nye gartnere eller dem, der ikke har meget tid i haven. Selvom majsen er lækker, når den er friskplukket, er den ikke helt så cremet, når den er frossen eller på dåse. Eksempler inkluderer 'Butterfruit Original Early', 'Illini Xtra Sweet', 'Sweetie' og 'Early Xtra Sweet.'

Hvad skal man gøre, når majs ikke er sød

Havearbejde er ofte et forsøg og fejl, så det kan betale sig at eksperimentere med forskellige sorter for at afgøre, hvilke der vokser bedst i dit område. Du kan også spørge venner eller naboer, hvilke typer majs der fungerer godt for dem og få deres tips til at få majs til at smage sødt. Dit lokale Cooperative Extension-kontor er en anden god kilde til information.

Husk på, at hvis du dyrker majs i nærheden af en plet markmajs, kan majsen krydsbestøve, hvilket resulterer i mere stivelse og mindre sukkermajs. Krydsbestøvning kan også forekomme mellem typer af sukkermajs, så det er bedst at begrænse plantningen til én type majs. Majs, der er resultatet af krydsbestøvning, har tendens til at være stivelsesholdigt og sejt og smager mere som markmajs.

Anbefalede: