Pleje af Dymondia: Sådan planter du Dymondia-bunddække i haven

Indholdsfortegnelse:

Pleje af Dymondia: Sådan planter du Dymondia-bunddække i haven
Pleje af Dymondia: Sådan planter du Dymondia-bunddække i haven

Video: Pleje af Dymondia: Sådan planter du Dymondia-bunddække i haven

Video: Pleje af Dymondia: Sådan planter du Dymondia-bunddække i haven
Video: How to Plant Dymondia a Succulent Compatible Ground Cover 2024, Kan
Anonim

Dymondia sølvtæppe (Dymondia margaretae) er et dejligt tæt, tørketolerant, 1-2” (2,5 til 5 cm.) højt, spredt bunddække perfekt til de fleste solrige, vandkloge haver. Hvis du leder efter noget attraktivt i dit landskab, kan du overveje at dyrke denne plante. Læs videre for at lære mere og drage fordel af denne alsidige bunddække.

Om Dymondia Silver Carpet

Dymondia har grågrønne blade med fuzzy hvide undersider, der krøller sammen på kanterne. Den overordnede effekt af dymondia bunddække er broget, når den er tæt på eller en blød grågrøn på afstand.

Dymondia vokser langsomt, men vil sprede sig en smule hurtigere med regelmæssig kunstvanding. Det vil fortrænge det meste ukrudt over tid. Om sommeren lyser dens gule tusindfryd blomster landskabet op.

Dymondia-sølvtæppet tåler lidt gangtrafik og er hjortebestandigt. Den er perfekt mellem trædesten og i klippehaver. Nogle mennesker har endda været kendt for at bruge planten som en græsplæne erstatning. Den klarer sig også godt på kysten.

Sådan planter man Dymondia-bunddække

At plante dymondier i moset, dårligt drænende jord er en dårlig idé. Dymondia bunddække er også modtagelig for gophers. Bruggopher-kurve og forbedre din jorddræning med kompost eller pimpsten, før du installerer dymondia.

Korrekt pleje af dymondia er let.

  • Vand den regelmæssigt det første år. Overvand ikke i de efterfølgende år.
  • Deadhead blomsterne, når de er falmet.
  • Beskyt dymondia mod frost.

Det er alt. Så nemt er det!

Er Dymondia invasiv?

Nogle mennesker undrer sig måske: "Er dymondia invasiv?". Nej det er ikke. Dymondia sølvtæppe er et charmerende, velopdragen bunddække med attraktivt sølvløv, glade gule blomster og en ukrudtshæmmende vækstvane.

Hav det sjovt med at dyrke denne lille perle i din have!

Anbefalede: