Escallonia Plantepleje - Sådan dyrkes Escallonia-buske

Indholdsfortegnelse:

Escallonia Plantepleje - Sådan dyrkes Escallonia-buske
Escallonia Plantepleje - Sådan dyrkes Escallonia-buske

Video: Escallonia Plantepleje - Sådan dyrkes Escallonia-buske

Video: Escallonia Plantepleje - Sådan dyrkes Escallonia-buske
Video: Guide: Udplantning af citrontræ 2024, Kan
Anonim

Escallonia-buske er alsidige buske, perfekte til en blomstrende hæk eller plantning af eksemplarer. Dette er en exceptionel stedsegrøn, takket være dens duft. De blanke grønne blade giver en skarp aroma, mens blomsterne har en let, sød duft. At passe escalonias er ikke svært. Læs videre for oplysninger om pleje af Escallonia-planter.

Escallonia-buskinfo

Escallonia-buske vokser relativt hurtigt og har både attraktivt løv og dejlige blomster. Blomsterne er rørformede, sædvanligvis hvide, lyserøde eller røde, og vises på blade om sommeren. Planter kan vokse til 15 fod (4,5 m.) i begge retninger, afhængigt af kultivaren.

Da escallonia er tolerant over for s altspray, kan du begynde at dyrke en escallonia-hæk, selvom du bor i kystområder. Escallonia er også et attraktivt haveeksemplar, når den plantes med masser af albuerum. Plant denne busk i U. S. Department of Agricultures plantehårdhedszone 8 til 10.

Sådan dyrker man Escallonia-buske

Du spekulerer måske på, hvordan man dyrker escallonia-buske. På trods af deres dejlige, sarte blomster er escallonias selvforsynende buske, der vokser uden megen vedligeholdelse, hvis de plantes korrekt.

Hvislæser du op på escallonia busk info, vil du opdage at planterne har det bedst i fuld sol i veldrænet jord. I varme klimaer er det nemmere at pleje escallonias, hvis du planter buskene i delvis skygge.

Vælg et sted at plante escallonia-buske, hvor de er beskyttet mod kølige vinde. Hvis du dyrker en escalloniahæk, skal du plante buskene tættere sammen end til prøveplantning. Disse planter er ikke dyre, og hvis du har tålmodighed et par år efter plantning, vil du have en dejlig hæk.

Caring for Escallonias

Når det kommer til escallonia-plantepleje, så tro ikke, at du skal investere mange timer i at opfylde denne busks behov. Generelt kræver velplantede escallonia-buske ikke vedligeholdelse.

Escallonia kræver for eksempel ikke beskæring for at holde dem sunde, men de accepterer beskæring. Hvis din ser for stor ud til deres haveplacering, og du beslutter dig for at beskære, skal du klippe dem let om sommeren, efter at blomstringen er færdig for sæsonen. For at reducere størrelsen på store buske kan du fjerne op til 1/3 af det gamle træ lige efter planten blomstrer.

Hvis du har læst info om escallonia-busk, ved du, at planten er fuld af knopper om foråret. Hvis du beskærer om foråret, vil du drastisk reducere antallet af blomster på planten.

Pleje af escallonias indebærer regelmæssig vanding i tørre perioder. Dette hjælper med at holde buskene sunde og fyldt med blomster.

Anbefalede: