Plantepleje af Daphne - Hvornår og hvordan man beskærer Daphne-planter

Indholdsfortegnelse:

Plantepleje af Daphne - Hvornår og hvordan man beskærer Daphne-planter
Plantepleje af Daphne - Hvornår og hvordan man beskærer Daphne-planter

Video: Plantepleje af Daphne - Hvornår og hvordan man beskærer Daphne-planter

Video: Plantepleje af Daphne - Hvornår og hvordan man beskærer Daphne-planter
Video: Daphne (Odora) Care - Hints and Tips #daphne #pruning 2024, Marts
Anonim

Daphne-buske er vidunderlige planter med lyserøde eller hvide duftende blomster sat i minibuketter. Buskene bliver sjældent højere end et par fod, og den største kultivar når knap fem fod (1,5 m.). Planterne har en langsom vækstvane og skal generelt ikke beskæres, medmindre de vokser til en anden plante. Hvis dette bliver nødvendigt, er det vigtigt at vide, hvordan man beskærer daphne. Da planterne blomstrer på gammelt træ, er tidspunktet for, hvornår daphne skal skæres ned også vigtigt, så du ikke fjerner næste sæsons blomster.

Plantepleje til Daphne

Daphne-planter blomstrer vinter til sent forår, der er velegnede til USDA-zoner 7 til 9. De har en meget langsom væksthastighed og er stedsegrønne i alle undtagen de køligeste klimaer. I gennemsnit vil en art af daphne blive 3 til 4 fod (1-1,2 m.) høj med en spredning på 4 fod (1,2 m.). De har en højform og tykke læderagtige sværdformede blade.

Planterne tåler ikke flytning, så du skal være sikker på deres placering ved installationen. Placer dem langs en sti eller i nærheden af et vindue ved fundamentet, så du kan nyde deres duft, når klaserne af små blomster dukker op.

Daphne har brug for en solrig til delvist solrig placering med veldrænet jord. Buskene kan ikke lide tørre rødder, sådu bliver nødt til at vande dem hver anden uge, dybt. Du kan spare på fugten ved at arbejde i tre tommer (7,5 cm.) kompost til en dybde på 12 tommer (30 cm.) ved plantning. Spred også en tomme (2,5 cm.) barkflis rundt om plantens bund. Gød med en universalgødning om foråret, efter at planten har blomstret.

When to Cut Back Daphne

Har daphne brug for beskæring? Planten kræver ikke beskæring for at fremtvinge en flot kompakt form, og den kræver heller ikke beskæring for at kontrollere en vild vækstvane. Med andre ord behøver den ikke beskæring af helbredsmæssige årsager eller nogen anden grund.

Daphne-plantebeskæring er generelt for at fjerne knækkede eller vildfarne grene. Trimning af busken er ikke en del af den årlige plantepleje for daphne. Det bedste tidspunkt at skære på er efter plantens blomster, så du undgår at skære knopperne af. Dette ville være tidligt forår, når vinterdaphne beskæres, og sent forår for andre sorter.

Sådan beskærer du Daphne

Som med ethvert beskæringsprojekt skal du bruge rene, skarpe skæreredskaber. Daphne får sjældent træ, der er stort nok til at kræve en sav, så skæreknive og en bypass-beskærer kan norm alt klare opgaven.

Beskær efter planten har blomstret, og lav snit under eventuelle vækstknuder eller knopper. Skær stilkene i en lille vinkel, hvilket vil hjælpe med at tvinge vand væk fra den afskårne kant og hjælpe med at forhindre råd. Beskæring af vinterdaphne (Daphne odora), den mest duftende af sorterne, kræver samme metode. Tip beskær efter blomst for at fjerne brugte blomster.

Anbefalede: