Agapanthus-blomster: Tips til dyrkning af Agapanthus-planter

Indholdsfortegnelse:

Agapanthus-blomster: Tips til dyrkning af Agapanthus-planter
Agapanthus-blomster: Tips til dyrkning af Agapanthus-planter

Video: Agapanthus-blomster: Tips til dyrkning af Agapanthus-planter

Video: Agapanthus-blomster: Tips til dyrkning af Agapanthus-planter
Video: Agapanthus - Skærmliljer. Hvordan jeg deler dem og plejer dem, efter vinteren. 2024, Kan
Anonim

Agapanthus, almindeligvis omt alt som Nilen-lilje eller den afrikanske liljeplante, er en urteagtig flerårig plante fra Amaryllidaceae-familien, der er hårdfør i USDA-zonerne 7 til 11. Denne sydafrikanske indfødte skønhed viser store masser af slående blå eller hvide blomster på toppen af en høj og slank stilk. Agapanthus-planter når op til 4 fod (1 m.) ved modenhed og blomstrer fra juni til august.

Sådan planter man Agapanthus

Agapanthus-plantning udføres bedst om efteråret eller vinteren i varme klimaer. Agapanthus er en dejlig rygkant eller fokal plante på grund af dens højde, smukke trompetformede blomster og bladstruktur. For en dramatisk effekt skal du plante en stor gruppe i en solrig haveplads. Agapanthus-blomster kan også bruges i containerplantninger i køligere områder.

At dyrke Agapanthus kræver en solrig til delvis skyggefuld placering og regelmæssigt vand. Mulching er nyttigt for at holde på fugten med nye planter sat omkring 1 til 2 tommer (2,5-5 cm) fra hinanden.

Selv om det er meget tolerant over for en lang række jordbundsforhold, nyder de godt af noget rig kompost eller organisk materiale, der tilføjes under din agapanthus-plantning.

Agapanthus Care

Pleje af en Agapanthus-plante er let i varmere områder. Når det er plantet, dettesmuk plante kræver meget lidt vedligeholdelse.

For at bevare sundhed og ydeevne skal du dele planten en gang hvert tredje år. Sørg for at få så meget af roden som muligt ved deling og del først efter planten er blomstret. En Agapanthus i potte har det bedst, når den er let rodbundet.

For dem i køligere klimaer skal pottede Agapanthus-planter bringes indendørs til vinteren. Vand planten kun en gang om måneden eller deromkring, og sæt den tilbage udendørs, efter truslen om frost er overstået.

Denne letdyrkede flerårig plante er en favorit blandt både sydlige og nordlige gartnere, som sætter pris på, hvor let det er at pleje og beundre den bemærkelsesværdige blomsterudstilling. Som en ekstra bonus er Agapanthus-blomster en iøjnefaldende tilføjelse til ethvert afskårne blomsterarrangement, og frøhovederne kan tørres til nydelse året rundt.

Advarsel: Der skal udvises ekstrem forsigtighed ved håndtering af Apaganthus-planten, da den er giftig ved indtagelse og irriterer huden. Dem med følsom hud bør bære handsker, når de håndterer planten.

Anbefalede: