Sådan dyrker man mynte indendørs

Indholdsfortegnelse:

Sådan dyrker man mynte indendørs
Sådan dyrker man mynte indendørs

Video: Sådan dyrker man mynte indendørs

Video: Sådan dyrker man mynte indendørs
Video: How To Grow Mint Indoors At Home 2024, Kan
Anonim

Mange mennesker dyrker mynte ude i haven, og for dem, der ved, hvor kraftig denne urteplante er, så er det ingen overraskelse at erfare, at den lige så godt trives i et pottemiljø. Faktisk kan den ikke kun vokse glad i haven og i krukker, men dyrkning af mynte indendørs kan også opnås.

Sådan dyrker man mynte indendørs

Det er nemt at dyrke og plante mynte indendørs. Du kan finde mynte, der vokser indendørs i en gryde med jord eller endda i en flaske vand. Til at begynde med har du brug for en beholder med tilstrækkelig dræning for sund plantevækst. Pott din mynteplante op med en god potteblanding, enten en almindelig kommerciel type eller en med lige store mængder sand, tørv og perlit blandet i.

Vand mynteplanten godt efter plantning, og placer den i et område med indirekte lys, helst et østvendt vindue om foråret og sommeren eller et vest- eller sydvendt om efteråret og vinteren. Du vil også gerne placere din mynteplante i et område med en indendørstemperatur på omkring 65 til 70 grader F. (18-21 C.) i løbet af dagen og 55 til 60 grader F. (13-15 C.) kl. nat.

Hvis du ønsker at dyrke mynteplanter i vand, skal du blot tage spidsstiklinger på ca. 5 til 6 tommer (13-15 cm.) lange fra en etableret mynteplante. Fjern de nederste blade og læg stiklingerne iet vandfyldt glas eller en flaske. Indstil dette i et solrigt vindue med mindst fire til seks timers lys hver dag.

Care for Mint Growing Indoors

Når man dyrker mynte indeni, er der et par ting, der er nødvendige for dens fortsatte pleje. Den ene vander. Disse planter foretrækker at blive holdt fugtige, men ikke for våde. Hvis den øverste del af jorden bliver tør at røre ved, er det nødvendigt med vanding. Ellers prøv at holde det jævnt fugtigt.

Fugtighed er en anden vigtig faktor, så dug planten mellem vanding, eller sæt beholderen på en vandfyldt bakke med småsten.

Desuden bør du rotere planten hver tredje til fjerde dag eller deromkring for at bevare et mere jævnt udseende, da planterne har en tendens til at bøje sig mod lyset og blive noget skæve. Hvis det ønskes, kan du også flytte din mynte udendørs til sommer.

Mens gødskning ikke er et must med denne plante, kan du give den en lejlighedsvis dosis universalgødning, vandopløselig gødning eller fiskeemulsion. Bland gødningen ved halv styrke. Overgød ikke, da dette kan få urten til at miste sin smag.

Anbefalede: