Hvad skal man gøre for en pæon, der ikke blomstrer

Indholdsfortegnelse:

Hvad skal man gøre for en pæon, der ikke blomstrer
Hvad skal man gøre for en pæon, der ikke blomstrer

Video: Hvad skal man gøre for en pæon, der ikke blomstrer

Video: Hvad skal man gøre for en pæon, der ikke blomstrer
Video: How to make peony plant to produce more flowers 2024, Kan
Anonim

Pæonen er som havens store matriark; kongelig og fantastisk, men uforskammet speciel i, hvordan den synes, du skal behandle den. Den ved præcis, hvad den kan lide. Den kan lide sol, lidt af en kuldegysning, ikke at være for dyb, og den kan lide den præcis, hvor den er. Hvis du ikke giver den præcis, hvad den vil have, vil en pæon give problemer.

Mange gange er det problem, som folk siger, at de har, at en pæon bare ikke vil blomstre. Men nogle gange er problemet ikke at få knopperne. Problemet er, at knopperne ikke åbner sig.

Knopperne udvikler sig på en perfekt sund plante, men pludselig bliver de brune og svinder sammen. Mange pæonejeres håb er blevet knust på denne måde. Den gode nyhed er, at det samme, der kan få en pæon til ikke at blomstre, er også de samme syndere at kigge efter, når knopperne dør. Lad os tage et kig på et par stykker.

Vokser din pæon i fuld sol?

Pæoner har brug for fuld sol for at blomstre. Det kunne være, at planten fik nok sol i det tidlige forår til at generere knopperne, men et nærliggende træ voksede sine blade tilbage, og solen er nu blokeret. Knopperne dør, fordi planterne ikke længere får nok sol til at støtte blomstringen.

Er din pæon blevet befrugtet?

Hvis din pæon ikke er i stand til at opdragenok næringsstoffer fra jorden, de kan muligvis ikke støtte knopperne. Fordi pæoner ikke bryder sig om at blive flyttet og ikke kan lide at blive begravet for dybt, kan det være svært at indarbejde tilstrækkelig gødning i området. Prøv at påføre flydende gødning, som en kompostte eller en tangemulsion.

Hvornår blev din pæon plantet eller sidst flyttet?

Pæoner kan ikke lide at blive flyttet. Det kan tage år for en pæon at komme sig over chokket over at blive flyttet. Hvis din pæon blev plantet eller genplantet inden for de sidste fire år, kan den bare føles sur. Deres knopper vil til sidst blive til blomster.

Er din pæon plantet i den rigtige dybde?

Pæoner kan ikke lide at blive plantet dybt. Øjenknopperne på knoldene skal være over jordniveauet, ikke under det. Hvis din pæon er plantet for dybt, bliver du nødt til at genplante den, selvom det sandsynligvis vil forsinke blomstringen i et par år. Men tænk på det på denne måde, bedre at vente et par år på en pæonblomst end på ingen blomst overhovedet.

Bliver din pæon nok kold?

Hvis du bor i et varmere klima, bliver din pæon muligvis ikke kold nok i de kolde måneder. Pæoner har brug for en vis mængde koldt vejr for at sætte knopper og blomstre. Din pæon får måske lige nok koldt vejr til at producere knopperne, men ikke nok til at få den til at blomstre det sidste stykke. Hvis du har mistanke om, at dette er dit problem, skal du sørge for at skabe et miljø, der kan tilføje en lille smule mere koldt. I kolde måneder må du ikke mule eller beskytte det område, din pæon vokser.

Prøv at fjerne eventuelle barrierer, der kan blokerevinden fra dit pæonbed om vinteren. Selvom dette kan virke kontraintuitivt, hvis du lever på kanten af, hvor meget koldt en pæon skal have for at blomstre fuldt ud, kan dette være det lille ekstra, din pæon skal bruge for at lave den blomst.

Vær tålmodig med din pæon. Hun kan være kræsen, men hun er værd at forplejningen for at nyde sine blomster.

Anbefalede: