Ikke-plante alternativer til græsplæne - Havearbejde Know How

Indholdsfortegnelse:

Ikke-plante alternativer til græsplæne - Havearbejde Know How
Ikke-plante alternativer til græsplæne - Havearbejde Know How

Video: Ikke-plante alternativer til græsplæne - Havearbejde Know How

Video: Ikke-plante alternativer til græsplæne - Havearbejde Know How
Video: Моя история начала работы парикмахером. Уроки парикмахеров для новичков 2024, Kan
Anonim

Måske leder du efter noget lidt uden for boksen, eller måske har du lidt tid eller tålmodighed til at vedligeholde og slå en græsplæne. Uanset om du er en travl husejer på udkig efter noget nemmere, eller du bare ønsker at komme med en erklæring, er der mange billige og billige alternativer til traditionelt græs, som vil opfylde dine behov.

Hvad er nogle ikke-plante- alternativer til græs?

Plæne alternativer behøver ikke at være begrænset til planter. Hårde overflader som sten, grus eller småsten kan være lige så effektive. Alle disse giver interessant tekstur og fås i en række forskellige farver og størrelser, der passer ind i ethvert landskabsdesign. De er også nemme at påføre og relativt billige, alt efter hvad du vælger, og hvordan du bruger det.

Sådan bruger du ikke-plante græsplæne alternativer

Stenoverflader komplementerer de fleste omgivelser, kan blandes med andre hårde overfladevarianter og kan endda tjene som barkflis til planter. Faktisk er der talrige planter, der trives i disse typer miljøer. For eksempel ser yuccaer, kaktusser og sukkulenter ud som hjemme i et gruslagt landskab. Andre planter, der er tolerante over for denne type bioklip omfatter:

  • Lady's Mantle
  • Blå-eyed grass
  • Timian
  • Sedge
  • Stencrop

Genskab en strandscene i din forhave ved at påføre et lag småsten og blande nogle muslingeskaller i. Tilføj nogle strandbeplantninger og et par stykker drivtømmer. Sten er også almindelige elementer i japanske haver.

Trapsten er også populære og kan i høj grad reducere mængden af græsplæne i din have. De er nemme at lave og faktisk ret sjove, så sørg for at inkludere børnene.

Næsten enhver form for græsplæne kan erstattes med en række alternativer, der ikke kun passer til dine personlige behov og præferencer, men også tilføjer farve, tekstur og interesse til dit landskab.

Anbefalede: