Terracotta Clay Pot Info – Dyrkning i Terracotta Containere

Indholdsfortegnelse:

Terracotta Clay Pot Info – Dyrkning i Terracotta Containere
Terracotta Clay Pot Info – Dyrkning i Terracotta Containere

Video: Terracotta Clay Pot Info – Dyrkning i Terracotta Containere

Video: Terracotta Clay Pot Info – Dyrkning i Terracotta Containere
Video: 10 Perfect Plants for Clay Pots 🪴Terracotta Container Plants 🪴 2024, Kan
Anonim

Terracotta er et ældgammelt materiale, der er blevet brugt i de ydmygeste plantekrukker, men som også findes i historisk kunst som Qom-dynastiets terracottahær. Materialet er ret simpelt, kun en lerbaseret keramik, men dyrkning i terracotta har nogle fordele i forhold til plastik og andre typer potter.

Lad os lære om terracotta potter, og hvordan det giver de fleste fordele at bruge dem.

Om terracottagryder

Terracotta-plantepotter får deres rustne nuance fra den type ler, der bruges til at brænde dem med. Farven ser ud til at give en perfekt folie til mange typer blomster og løv. Det er denne umiskendelige nuance, der let identificerer en lerkrukke i terracotta. Beholderne er rigelige, overkommelige, holdbare og kommer i mange forskellige størrelser og former. De er velegnede til mange sorter af planter.

Navnet terracotta kommer fra det latinske "bagt jord." Kroppen har en naturlig orangebrun nuance og er porøs. Lermaterialet brændes, og i løbet af processen frigiver varmen jern, som forårsager den orange nuance. Den resulterende terracotta er ikke vandtæt, og potten kan faktisk ånde. Nogle gange er det glaseret for at reducere porøsiteten, men de fleste plantebeholdere er uglaserede og i ennaturlig tilstand.

Terracotta gennem tiderne er blevet brugt i tagsten, VVS, kunst og meget mere.

Hvornår skal man bruge terracotta

At bruge terracotta krukker er for det meste et personligt valg; dog har de nogle forskelle, når de er relateret til plastik eller andre typer plantematerialer. Da en terracotta-lerpotte er porøs, tillader den overskydende fugt at fordampe, hvilket hjælper med at forhindre, at planterødder drukner. Materialet tillader også luft at trænge ind i jorden og rødderne.

Lerkrukker har tykke vægge, som kan isolere planten mod ekstreme temperaturændringer. Gartnere, der er hårdhændede med vanding, har gavn af at dyrke i terracotta, da lerets porøsitet tillader al den overskydende fugt at lede væk fra planterødderne. På den negative side er den meget fordampende egenskab dårlig for planter, der kan lide fugtig jord.

What Not To Grow in Terracotta

Ikke alle planter vil have gavn af terracotta-materiale. Den er tung, revner let og får med tiden en hvid skorpefilm. Til planter som sukkulenter og kaktusser er det dog en glimrende beholder. Da plantekasserne tørrer hurtigt ud, kan planter, der står i fuld sol, blive for tørre. Materialet er ikke godt til frøplanter eller planter som nogle bregner, der har brug for konstant fugtig jord.

Dagens plastikgryder kommer i mange former og farver, og endda nogle, der minder om traditionel terracotta. De er velegnede til de fleste planter, lette og holdbare. De holder dog på fugten og kan forårsage rodråd. Som du kan se, er ingen af materialerne en perfekt løsning. Hvilket du vælger er enspørgsmål om præference og erfaring.

Anbefalede: