Er kyske træer gode til containere: Dyrkning af et kyskt træ i en potte

Indholdsfortegnelse:

Er kyske træer gode til containere: Dyrkning af et kyskt træ i en potte
Er kyske træer gode til containere: Dyrkning af et kyskt træ i en potte

Video: Er kyske træer gode til containere: Dyrkning af et kyskt træ i en potte

Video: Er kyske træer gode til containere: Dyrkning af et kyskt træ i en potte
Video: Saturn 🪐 i Jyotish horoskop 2024, Kan
Anonim

Der er mange grunde til, at gartnere vælger at dyrke træer i containere. Lejere, byboere uden en gård, husejere, der flytter ofte, eller dem, der bor med en restriktiv husejerforening, finder dyrkning af træer i containere en nem måde at nyde disse større planter på.

Kyske træer er et af de letteste blomstrende træer at dyrke. Ikke alene trives de under de dårligste vækstbetingelser, men deres spektakulære lavendelblå blomster giver konstant farve gennem sommermånederne. Så du undrer dig måske, "er kyske træer gode til containere?"

Kyske træer dyrket i container

I de senere år er der udviklet flere mindre kultivarer af kyske træer. Disse mindre sorter når kun højder på 3 til 6 fod (1-2 m.) høje, hvilket gør dem til den perfekte størrelse til at dyrke et lille kyskt træ i en potte.

For gartnere, der ønsker et lidt større pottetræ, har mellemstore kultivarer en gennemsnitlig højde på 2-4 m. Kyske træer er hårdføre i USDA-zonerne 6 til 8, men træer, der dyrkes i containere, kan flyttes indendørs om vinteren for ekstra beskyttelse i koldere klimaer.

Når du vælger en kultivar, der skal opbevares indendørs om vinteren, skal du sørge for at overveje træets højde plus den ekstra højde afbeholder. Her er et par sorter, der er gode til kyske træer, der dyrkes i containere:

  • Blue Diddley – En gennemprøvet vindervariant introduceret i 2015. Den har lavendelblå blomster og når en højde på 6 fod (2 m.).
  • Blue Puffball – En kompakt dværgsort. Den har strålende blå blomster og bliver 1 m høj med en spredning på 1 m.
  • Delta Blues –En mellemstor kultivar med mere raffineret løv. Den producerer tydeligt mørkelilla blå blomster og topper med en højde på 8 til 10 fod (2-3 m.)
  • Montrose Purple –Et mellemstort kyskt træ med store blomsterhoveder. Blomsterne har en dyb violet farve. Denne sort bliver 8 til 10 fod (2-3 m.) høj.
  • Blushing Spires – En mellemstor kysk sort med en usædvanlig blomsterfarve. Den blomstrer med lyserøde blomster i sensommeren og når højder på 8 til 12 fod (2-4 m).
  • Silver Spire – I den højere ende af mellemstore kyske træer vokser denne sort til højder på 10 til 15 fod (3-5 m). Denne hvidblomstrende kultivar er et glimrende kysktræ i potte.

At dyrke et kyskt træ i en potte

Følg disse tips for at få succes med at dyrke et kyskt træ i potte:

Vælg den korrekt størrelse kyske træbeholder. Vælg en plantekasse, der er cirka 20 cm større end rodklumpen. Dette giver mulighed for to til tre års vækst, før der er behov for ompotning.

Kyske træer, der dyrkes i containere, kræver god dræning. Vælg en plantekasse med dræning eller tilpas en ved at stikke flerehuller i bunden. For at forhindre snavs i at lække ud, beklæd plantekassen med kokosmåtte eller landskabsstof.

For at reducere sandsynligheden for, at træets beholder blæser omkuld i en stærk vind, skal du vælge en lavprofilkrukke og placere sten eller mursten i bunden af beholderen eller vælge en firkantet plantekasse frem for en rund for mere stabilitet.

Blomster produceres ved ny vækst, så dine træer kan beskæres sikkert i vintermånederne for at kontrollere deres størrelse og form.

For at forbedre blomstringen skal du placere pottetræerne i fuld sol. Fjern desuden brugte blomster for at tilskynde til sommer-lang blomstring.

Anbefalede: