Pyrus ‘Parker’ dyrkningsbetingelser – pleje af Parker pæretræer

Indholdsfortegnelse:

Pyrus ‘Parker’ dyrkningsbetingelser – pleje af Parker pæretræer
Pyrus ‘Parker’ dyrkningsbetingelser – pleje af Parker pæretræer

Video: Pyrus ‘Parker’ dyrkningsbetingelser – pleje af Parker pæretræer

Video: Pyrus ‘Parker’ dyrkningsbetingelser – pleje af Parker pæretræer
Video: How to Grow Pear trees - Complete Growing Guide 2024, Kan
Anonim

Parker-pærer er gode all-around frugter. De er fremragende friske, i bagværk eller på dåse. Pyrus 'Parker' er en klassisk aflang, rusten rød pære med fremragende crunch, saftighed og smag. Selvom Parker-pæretræer er modtagelige over for brandskimmel og adskillige insekter og andre sygdomme, kan nogle tips til, hvordan man dyrker Parker-pærer, hjælpe med at holde planten sund og undgå mange af disse problemer.

Hvad er en Parker-pære?

Introduceret i 1934 fra University of Minnesota, denne velsmagende bronzepære er en god bestøver for 'Luscious'. Det er en åben bestøvet frøplante fra en manchurisk pære. Parker pæretræer er kendt for deres kompakte form og hårdførhed. Planter er velegnede til USDA zone 4 til 8.

Parker-pæren er et halvdværgtræ, der kan blive 15 til 20 fod (4,5-6 m.) højt. Træet er ret prangende i flere sæsoner. Om foråret producerer det vaseformede træ rigelige hvide blomster. Sensommerfrugterne udvikler en rusten rød tone, efterhånden som de bliver klar. De blanke grønne blade bliver en smuk lilla bronze om efteråret. Selv barken er attraktiv med dybe furer, efterhånden som træet ældes.

Du ser måske Pyrus 'Parker' vokse som espalier i botaniske eller eksperthaver,men dette pæretræ dyrkes oftest simpelthen for dets lækre frugter.

Sådan dyrker man Parker Pears

Plant dit Parker-pæretræ sidst på vinteren eller det tidlige forår. Veldrænet, moderat frugtbar jord i fuld sol er bedst for dette træ. Læg bare rodtræer i blød i en spand vand i 24 timer før plantning. Vift rødder ud i et hul, der er gravet dobbelt så dybt og bredt som rodsystemet. Vand jorden godt efter plantning.

Parkerpæretræer har brug for gennemsnitligt vand og er tolerante over for bybefolkning og næsten enhver jord-pH, selvom alkalisk jord kan forårsage klorose.

Træet har brug for en bestøvningspartner af samme art, men en anden sort for at danne frugt. Denne partner skal være omkring 25 fod (8 m.) fra træet. På korrekte steder og med god pleje af Parker-pæretræer kan du forvente, at træet vil leve i op til 50 år.

Parker Pear Tree Care

Pærer betragtes som træer med høj vedligeholdelse. Deres frugt skal plukkes lige før modning, ellers vil frugtfald skabe rod under og omkring træet.

Beskær træet sidst på vinteren for at danne et robust stillads og et åbent center, hvor sol og luft kan trænge ind. Du kan fjerne dødt eller sygt træ når som helst på året. Unge planter kan kræve udsætning for at tvinge en lodret leder.

Gød træer let med nitrogenbaseret gødning i det tidlige forår. Denne plante er modtagelig over for brandskimmel og adskillige andre almindelige sygdomme og er bedst egnet til varme, vestlige områder.

Anbefalede: