Gunnera-planteinformation - Sådan dyrkes Gunnera-planter

Indholdsfortegnelse:

Gunnera-planteinformation - Sådan dyrkes Gunnera-planter
Gunnera-planteinformation - Sådan dyrkes Gunnera-planter

Video: Gunnera-planteinformation - Sådan dyrkes Gunnera-planter

Video: Gunnera-planteinformation - Sådan dyrkes Gunnera-planter
Video: Gunnera Manicata posadzona 19.04.2020. 2024, Marts
Anonim

Hvis du ønsker at gøre et statement i din have og har noget lavtliggende jord at plante, er Gunnera et godt valg for visuel effekt. Lad os lære mere om, hvordan man dyrker Gunnera-planter.

Gunnera Plant Information

Nogle gange kaldet dinosaurføde (Gunnera manicata), kan Gunneras dybt-fligede blade blive op til 4 fod (1+ m.) på tværs, og planten kan stå op til 8 fod (2+ m.) høj. Gunnera tinctoria, også kendt som stikkende rabarber, ligner hinanden og er lige så stor. Begge disse forhistorisk udseende grønne planter vil udfylde store tomme rum i hjørnerne og kanterne af din have og vil trives i moset jord, hvor andre planters rødder kan drukne.

Vokse og pleje Gunnera

Den sværeste del ved at pleje Gunnera er dens fugtkrav. Hvis du har et stykke jord, der konstant er mættet fra dækafstrømning eller noget lavt terræn i bunden af en bakke, har du fundet det ideelle sted at dyrke Gunnera-planter. Gunnera elsker fugtig og moset jord og skal holdes godt vandet hele tiden. Stil en sprinkler ved siden af planten og lad den stå i en time eller deromkring, da bladene elsker fugt lige så meget som rødderne gør.

Vælg dit plantested i lav jord, der får fuldt sollysi hvert fald det meste af dagen. Grav i masser af kompost og andet organisk materiale, når du forbereder jorden til plantning. Giv planten en kraftig fodring, første gang du planter den for at give den en god start.

Det kræver en masse energi at skabe så meget vækst, og det gør Gunnera til en tung foderautomat. Ud over den gødning, du graver i med den første plantning, skal du fodre dem to gange mere i løbet af sæsonen med en god universalgødning. Sidedress planterne og vand gødningen i jorden ved siden af kronen.

Mange flerårige planter kan formeres ved at dele, men Gunneraen er så stor, at denne metode er svær at bruge. Den bedste måde at øge dit Gunnera-plot på er ved at skære en del af kronen ud, ligesom du ville fjerne en tærte. Gør dette i april eller maj, før hovedvæksten er begyndt. Plant denne nye unge plante mindst 3 m væk for at give begge planter plads til at vokse.

Gunnera kan være hård, men den kan blive beskadiget af vinterfrost. Klip bladene ned omkring november og stable dem oven på den midterste krone efterladt i jorden. Dette vil isolere de mere ømme dele af planten mod kulde. Fjern de døde blade tidligt på foråret for at tillade ny vækst at springe op.

Anbefalede: