Læs mere om The Amazing Green Rose

Indholdsfortegnelse:

Læs mere om The Amazing Green Rose
Læs mere om The Amazing Green Rose

Video: Læs mere om The Amazing Green Rose

Video: Læs mere om The Amazing Green Rose
Video: Guns N' Roses - November Rain 2024, Kan
Anonim

Mange kender denne vidunderlige rose som den grønne rose; andre kender hende som Rosa chinensis viridiflora. Denne fantastiske rose bliver hånet af nogle og sammenlignet med sit udseende med en canadisk tidsel. Alligevel vil de, der bekymrer sig nok til at grave i hendes fortid, komme væk glade og forbløffede! Hun er i sandhed en unik rose, der skal hædres og holdes i høj agtelse lige så meget som, hvis ikke mere, end nogen anden rose. Hendes svage duft siges at være pebret eller krydret. Hendes blomst består af grønne bægerblade i stedet for det, vi kender på andre roser som deres kronblade.

Den grønne roses historie

De fleste rosarier er enige om, at Rosa chinensis viridiflora først dukkede op i midten af det 18. århundrede, måske så tidligt som i 1743. Det menes, at hun stammer fra det område, der senere fik navnet Kina. Rosa chinensis viridiflora ses i nogle gamle kinesiske malerier. På et tidspunkt var det forbudt for nogen uden for Den Forbudte By at dyrke denne rose. Det var bogstaveligt t alt kejsernes eneste ejendom.

Det var først omkring midten af det 19. århundrede, at hun begyndte at få en vis opmærksomhed i England såvel som nogle andre områder rundt om i verden. I 1856 tilbød United Kingdom Company, kendt som Bembridge & Harrison, denne virkelig specielle rose til salg. Hendes blomster er omkring 1½tommer (4 cm.) på tværs af eller omtrent på størrelse med golfbolde.

Denne specielle rose er også unik, fordi den er det, der er kendt som aseksuel. Det laver ikke pollen eller sætter hofter; derfor kan det ikke bruges til hybridisering. Men enhver rose, der har formået at overleve i måske millioner af år, uden menneskets hjælp, bør værdsættes som en rosenskat. Rosa chinensis viridiflora er i sandhed en smukt unik rosesort, som burde have en æresplads i ethvert rosenbed eller rosenhave.

Min tak til mine rosariske venner pastor Ed Curry for hans billede af den fantastiske grønne rose, såvel som hans kone Sue for hendes hjælp med oplysningerne til denne artikel.

Anbefalede: