Astrantia: Dyrkning af masterwort-planter i din have

Indholdsfortegnelse:

Astrantia: Dyrkning af masterwort-planter i din have
Astrantia: Dyrkning af masterwort-planter i din have

Video: Astrantia: Dyrkning af masterwort-planter i din have

Video: Astrantia: Dyrkning af masterwort-planter i din have
Video: Easy Garden Plant: Astrantia 2024, Kan
Anonim

Astrantia (Astrantia major) er en gruppe blomster, også kendt som masterwort, som er både smukke og usædvanlige. Denne skygge-elskende staude er ikke almindelig i de fleste haver, men det burde den være. Lad os tage et kig på masterwort-planten, og hvordan man plejer Astrantia.

Hvordan ser Astrantia ud?

Astrantia vokser til at blive omkring 1 til 2 fod (31-61 cm.) høj. Astrantia kommer i en bred vifte af farver. Blomsterne på masterwort-planten ser usædvanligt ud, da de er en gruppe tætpakkede blomster, der er bakket op af kronbladlignende dækblade. Dette får blomsten til at ligne en stjerne eller et fyrværkeri. Bladene ligner lidt italiensk persille eller gulerødder, hvilket ikke er overraskende, da Astrantia er i samme familie som gulerødder.

Der er en bred vifte af mesterurt-plantekultivarer. Nogle eksempler på kultivarer omfatter:

  • Astrantia 'Buckland'
  • Astrantia 'Lars'
  • Astrantia major 'Roma'
  • Astrantia maxima 'Hadspen Blood'
  • Astrantia major 'Abbey Road'
  • Astrantia major 'Shaggy'

Care of Astrantia

Masterwort-planten er velegnet til USDA-plantehårdhedszoner 4 til 9 og er en flerårig plante. Det foretrækker at blive plantet i halvskygge til fuld skygge. Astrantia vokser bedst i fugtig jord med masser af organisk materiale.

Da masterwort-planten har brug for fugtig jord, skal den vandes ofte i tørketider, ellers dør den. Det bør gødes en eller to gange om året for den bedste vækst.

propagating Astrantia

Astrantia formeres enten gennem deling eller gennem dyrkning fra frø.

For at dele planten skal du grave en moden klump op enten tidligt forår eller tidligt efterår. Brug en spade og skub spaden gennem masterwort-planteklumpen. Genplant de to halvdele, hvor du vil have planterne til at vokse.

For at dyrke Astrantia fra frø skal du starte dem om efteråret. Astrantia frø skal være koldt lagdelt for at spire. Lav den kolde lagdeling om efteråret, og når de er koldbehandlet, kan du plante dem i jord og holde jorden varm. Jo ældre frø, jo længere tid vil det tage for dem at spire. Scarificering af frøene vil også bidrage til at øge antallet af spirende frø.

Anbefalede: