Tips til at knibe og høste urteplanter

Indholdsfortegnelse:

Tips til at knibe og høste urteplanter
Tips til at knibe og høste urteplanter

Video: Tips til at knibe og høste urteplanter

Video: Tips til at knibe og høste urteplanter
Video: 3 Methods for Pruning Herbs To Stimulate New Growth 2024, Kan
Anonim

Når du har en urtehave, har du sikkert én ting i tankerne: du vil have en have fyldt med store, buskede planter, som du kan bruge i køkkenet og rundt i huset. Dine urteplanter har derimod noget andet i tankerne. De vil vokse så hurtigt som muligt og producere blomster og derefter frø.

Så hvordan overvinder en gartner de grundlæggende trang til en urteplante for at opfylde deres egne ideer om større urteplanter? Hemmeligheden ligger i hyppig klemning og høst.

Klipning og høst af urteplanter

Knibning er det at fjerne en øvre del af en stilk på en urteplante for at tilskynde til vækst af nye blade fra de nederste sovende bladknopper. Hvis du ser på en urteplante, vil du se, at lige i skridtet, hvor et blad møder stilken, er der en lille knop. Dette er en sovende bladknop. Så længe der er vækst over den, vil de nederste bladknopper ikke vokse. Men hvis stilken over en bladknop fjernes, giver planten signal til de sovende bladknopper tættest på den manglende stilk om at vokse. Da en plante norm alt producerer disse hvilende bladknopper i par, vil to bladknopper begynde at producere to nye stængler, når du tager en stilk af. Grundlæggende vil du få to stammer, hvor den ene var før.

Hvis dugør dette nok gange, på ingen tid overhovedet, vil dine urteplanter være store og frodige. At gøre urteplanter større gennem denne praksis kan gøres enten ved bevidst at knibe eller høste.

Høst er ret nemt, da det er meningen med at dyrke urter i første omgang. Det eneste, du skal gøre, er at høste urterne, når du har brug for dem, så tager Moder Natur sig af resten. Du skal ikke bekymre dig om at skade planterne, når du høster. De vil vokse sig stærkere og bedre igen.

Bevidst klemning bør foretages, når planten er lille, eller på tidspunkter, hvor du måske ikke høster meget. Alt du skal gøre er at fjerne en lille øverste del af hver stilk hver uge eller deromkring. Det gør du med en knibehandling på toppen af stilken. Dette fjerner den øverste del af stilken rent, og de sovende bladknopper vil derefter begynde at vokse.

Klipning og høst beskadiger ikke dine urteplanter. Dine urteplanter vil vokse sig større og sundere igen, hvis du tager dig tid til regelmæssigt at knibe og høste dem.

Anbefalede: