Falsk Jaboticaba-information: Lær at dyrke og plukke blå druefrugter

Indholdsfortegnelse:

Falsk Jaboticaba-information: Lær at dyrke og plukke blå druefrugter
Falsk Jaboticaba-information: Lær at dyrke og plukke blå druefrugter

Video: Falsk Jaboticaba-information: Lær at dyrke og plukke blå druefrugter

Video: Falsk Jaboticaba-information: Lær at dyrke og plukke blå druefrugter
Video: Jaboticaba aka Brazilian tree grape 🍇🇧🇷🕺 2024, Kan
Anonim

Blå druefrugter siges at smage lidt som druer, deraf navnet. Træerne er smukke med blomster af bryllupsbuket efterfulgt af de lyse blå frugter. Blå drueplanter kan være svære at skaffe, men kan findes hos specialavlere. Læs videre for at se, hvordan du dyrker blå druetræer.

Falske Jabotica-oplysninger

Blå drue (Myrciaria vexator) er ikke en ægte drue i familien Vitaceae, men er i stedet et medlem af Myrtle-slægten. Blå drueplanter er hjemmehørende i det tropiske Amerika, hvor de findes i udkanten af skove og på græsgange langs veje. De kaldes også falsk jaboticaba, fordi smagen af frugten også ligner den fra jaboticaba-træer. Hvis du bor i et varmt område, så prøv at dyrke falsk jaboticaba som både en kilde til lækker frugt og som et elegant træ.

Træet vokser vildt på steder som Venezuela, Costa Rica og Panama. Det er et stedsegrønt træ, der bliver 10 til 15 fod (3-5 m.) højt med en attraktiv form. Barken har en tendens til at skrælle og afsløre en lysere indre bark. Falsk jabotica udvikler flere stammer. Bladene er lanseformede, lysegrønne og blanke. Blomster dukker op iklaser og er snehvide med prangende, fremtrædende støvdragere. De blå druefrugter er 1 til 1,5 tommer (2,5-4 cm.), spiselige og vokser direkte på grenen. De har en frugtagtig aroma og frugtkød og en pit, der ligner en drue.

Sådan dyrker man blå drue

Drukning af blå druer er velegnet til det amerikanske landbrugsministeriums zone 10 til 11. Planterne har absolut ingen frosttolerance, men tolererer en række forskellige jordtyper. Plant træet i fuld sol, hvor jorden er veldrænet.

Unge planter har brug for regelmæssig kunstvanding for at etablere dem, men er ugeneret af perioder med tørke, når de først er modne. Får man fat i noget frugt, kan træet formeres med frø, men det vil tage op til 10 år at se frugt. Falsk jabotica-information indikerer, at træet også kan formeres gennem stiklinger.

Blue Grape Care

Træet er ikke under frugthavedyrkning og er kun et vildt eksemplar i dets hjemlige region. Da de vokser i varme kystområder, antages det, at de har brug for varme, sol og regn.

Der er ingen større skadedyr eller sygdomme på listen, men som med enhver plante dyrket under varme, fugtige forhold, kan lejlighedsvise problemer med svampesygdomme opstå. Frugtens skal er ret tykt og siges at modstå penetrering af den caribiske frugtflue.

Den blå drue er meget dekorativ og ville være en fremragende tilføjelse til den tropiske eller eksotiske have.

Anbefalede: