Blå sukkulenter – Lær om forskellige typer blå sukkulenter

Indholdsfortegnelse:

Blå sukkulenter – Lær om forskellige typer blå sukkulenter
Blå sukkulenter – Lær om forskellige typer blå sukkulenter

Video: Blå sukkulenter – Lær om forskellige typer blå sukkulenter

Video: Blå sukkulenter – Lær om forskellige typer blå sukkulenter
Video: How to Identify 13 Most Common Succulent Genera | Easy Succulent Identification 2024, April
Anonim

Sukkulente planter er blandt de mest forskelligartede og varierede grupper af flora. De kommer i et enormt antal nuancer og farver, men en af de mest virkningsfulde er blå sukkulente planter. Sukkulenter, der er blå, skaber en perfekt folie til andre sorter og giver et køligt aspekt til en opvaskehave eller udendørsrum. Hvis du vil bringe blå saftige varianter ind i din samling, så fortsæt med at læse.

Små typer blå sukkulenter

Klorofyl fremkalder de grønne toner i planter og er en vigtig del af deres fotosyntese. Alle planter har brug for at udføre fotosyntese for at skabe kulhydrater, der giver næring til vækst, celleproduktion og andre drivkræfter. Så hvad gør en blå plante? Blå varianter af sukkulenter har en anden type klorofyl, som bryder sollys med en blågrøn tone. For at tilføje visse pigmentforskelle i huden er den overordnede effekt en blå plante.

Det er ret almindeligt at hybridisere og pode visse sukkulenter. Sedum er et glimrende eksempel på en gruppe planter, der nu har hundredvis af kultivarer og arter. En af disse, Blågran, har lyseblå hud og kødfulde små blade. Der er mange "blå" sedums. Mange har en kridtbelægning over det blå, som blødgør tonen.

Echeveria er en anden gruppe med mange blå sukkulentplanter. Dudleya er en familie med mange blå varianter af sukkulenter, der forbliver små, perfekte til parabolhaver. Blå kridtstænger er en fremragende bunddække eller efterfølgende plante.

Større blå saftige varianter

I sydvestlige haver vil du ofte støde på store agaveplanter. Disse opretstående bladede sukkulenter kommer i mange størrelser, men har også flere planter med blå nuancer. Aloe forveksles ofte med agave, men nogle af disse kan også have blålige toner.

Lignende i form, men med let snoede, mere sarte blade er Dasylirion, bedre kendt som sotol eller ørkenske. De fleste yucca-planter har en blålig grå farve og kan være simple buske eller dyrket til massive trælignende former.

Tip til pasning af sukkulenter, der er blå

Mængden af lys, din sukkulent modtager, kan faktisk ændre hudfarven. De fleste sukkulenter foretrækker masser af sollys, og blå planter er ingen undtagelse. I situationer med svagt lys kan du muligvis se planten få en grønnere nuance eller blot falme.

Tillad masser af sol for at holde den blå farve intens. Fodre sukkulenter en gang om året i begyndelsen af vækstsæsonen. Følg god plantepleje som angivet på etiketterne, da hver sukkulent har lidt forskellige behov.

Anbefalede: