Zone 4 grøntsagshave: Hvad er gode grøntsager til zone 4 haver

Indholdsfortegnelse:

Zone 4 grøntsagshave: Hvad er gode grøntsager til zone 4 haver
Zone 4 grøntsagshave: Hvad er gode grøntsager til zone 4 haver

Video: Zone 4 grøntsagshave: Hvad er gode grøntsager til zone 4 haver

Video: Zone 4 grøntsagshave: Hvad er gode grøntsager til zone 4 haver
Video: Seeds To Plant In July For A Fall Harvest - (Zone 4 thru 7) - Plus Quick Garden Tour 2024, Kan
Anonim

Grøntsagshave i zone 4 er helt sikkert en udfordring, men det er bestemt muligt at dyrke en storslået have, selv i et klima med en kort vækstsæson. Nøglen er at vælge de bedste grøntsager til kolde klimaer. Læs videre for at lære det grundlæggende i zone 4 køkkenhavearbejde sammen med et par gode eksempler på lækre, nærende og kolde hårdføre grøntsager.

Bedste grøntsager til kolde klimaer

Her er nogle passende grøntsager til havearbejde i zone 4:

Schweizisk chard er en attraktiv grøntsag med skinnende, pilformede blade. Denne plante er ikke kun nærende og lækker, men den kan tåle temperaturer helt ned til 15 grader F. (-9 C.).

Porrer er bemærkelsesværdigt kolde hårdføre grøntsager, og mørkere varianter er endnu mere kuldetolerante end lysegrønne porrer.

Gulerødder er en af de bedste grøntsager til zone 4, fordi smagen bliver sødere i køligere temperaturer. Du skal muligvis plante korte eller dværge sorter, der ikke tager så lang tid at modne.

Spinat er super nem at dyrke og absolut fyldt med smag og næringsstoffer. Det vigtigste er, at dette er en grøntsag, der trives i køligt vejr.

Broccoli er en frost-tolerant grøntsag, derdu kan faktisk plante tre eller fire uger før den sidste forårsfrost.

Salat er en alsidig, kølig sæsonafgrøde, og du kan plante en lille plet salatfrø hver uge i flere uger med friskplukket salatgrønt.

Kål er klar til plukning om et par måneder, hvilket er masser af tid i en zone 4-have. Besøg dit lokale havecenter og se efter startplanter mærket "tidlig kål."

Radisser vokser så hurtigt, at du vil være i stand til at plante flere successive afgrøder uden behov for at starte frø indendørs. Dette gør helt klart radiser til en af de bedste grøntsager til kolde klimaer.

Ærter er sjove at dyrke, og blomstringen er smuk. Plant ærter mod et hegn, og lad dem klatre.

Zone 4 Grøntsagshave

Læs frøpakker omhyggeligt, og vælg kolde hårdføre sorter, der modnes hurtigt. Kultivarnavne som "tidlig", "vinter" eller "hurtig" er gode ledetråde.

Mange grøntsager kan plantes indendørs omkring seks uger før den sidste forventede frostdato. Vær tålmodig. Ofte er det nemmest at købe små planter. Uanset hvad, lad være med at transplantere møre grøntsagsplanter udendørs, før du er sikker på, at jorden er varm, og at al fare for frost er overstået.

Anbefalede: