Genplantning af fennikelplanter: Sådan dyrkes fennikel fra rester

Indholdsfortegnelse:

Genplantning af fennikelplanter: Sådan dyrkes fennikel fra rester
Genplantning af fennikelplanter: Sådan dyrkes fennikel fra rester

Video: Genplantning af fennikelplanter: Sådan dyrkes fennikel fra rester

Video: Genplantning af fennikelplanter: Sådan dyrkes fennikel fra rester
Video: Grow fennel from the bulb base with Morag Gamble 2024, September
Anonim

Fennikel er en populær grøntsag for mange gartnere, fordi den har en så karakteristisk smag. Smagen ligner lakrids og er især almindelig i fiskeretter. Fennikel kan startes fra frø, men det er også en af de grøntsager, der vokser godt igen fra den stub, der er tilbage, når du er færdig med at lave mad med den. Fortsæt med at læse for at lære mere om, hvordan man dyrker fennikel fra rester.

Kan jeg dyrke fennikel igen?

Kan jeg dyrke fennikel igen? Absolut! Når du køber fennikel i butikken, skal bunden af løget have en mærkbar base - det er her rødderne voksede fra. Når du skærer din fennikel op til at lave mad med, skal du lade denne bund og bare en lille smule af den vedhæftede pære være intakt.

Gendyrkning af fennikelplanter er meget let. Du skal blot placere det lille stykke, du gemte, i et lavt fad, et glas eller en krukke med vand, med bunden nedad. Placer dette på en solrig vindueskarm og skift vandet hvert par dage, så fennikelen ikke har en chance for at rådne eller blive muggen.

At dyrke fennikel i vand er så nemt som det. Om blot et par dage skulle du se nye grønne skud vokse op fra basen.

Druk af fennikel i vand

Efter lidt mere tid skulle nye rødder begynde at spire fra bunden afdin fennikel. Når du når dette stadie, har du to valg. Du kan enten blive ved med at dyrke fennikel i vand, hvor den skal fortsætte med at vokse. Du kan høste fra den med jævne mellemrum på denne måde, og så længe du holder den i solen og skifter vand i ny og næ, bør du have fennikel for altid.

En anden mulighed, når man gendyrker fennikelplanter fra rester, er at omplante dem i jorden. Efter et par uger, når rødderne er store og stærke nok, skal du flytte din plante til en beholder. Fennikel kan lide veldrænet jord og en dyb beholder.

Anbefalede: