Should I Deadhead Bachelor's Button - How To Prune A Bachelor Button Plant

Indholdsfortegnelse:

Should I Deadhead Bachelor's Button - How To Prune A Bachelor Button Plant
Should I Deadhead Bachelor's Button - How To Prune A Bachelor Button Plant

Video: Should I Deadhead Bachelor's Button - How To Prune A Bachelor Button Plant

Video: Should I Deadhead Bachelor's Button - How To Prune A Bachelor Button Plant
Video: Deadheading Perennial Cornflower / Bachelor's Button / Mountain Cornflower / Centauria Montana 2024, April
Anonim

Bachelors knapper, også kendt som cornflower eller bluebottle, er gammeldags blomster, der fornyer sig generøst fra år til år. Skal jeg deadhead bachelor's button planter? Disse hårdføre enårige planter vokser vildt over det meste af landet, og selvom de kræver lidt pleje, forlænger beskæring og deadheading af ungkarleknapper blomstringssæsonen. Læs videre og lær, hvordan du beskærer en bachelorknap.

Hvornår skal man skære ned bachelorknapper

Du er velkommen til at skære en ungkarl-knapplante ned med omkring en tredjedel af dens højde omkring midsommer, eller når som helst planten ser skrøbelig ud, og blomstringen begynder at aftage. Ved at skære ned på ungkarleknapperne rydder planten op og opmuntrer den til at få en ny skyl af blomster.

Deadheading bachelorknapper skal derimod udføres kontinuerligt gennem hele blomstringssæsonen. Hvorfor? Fordi bachelorknapper, som alle planter, primært eksisterer for at formere sig; når blomster visner, følger frø med. Deadheading narrer planten til at blomstre, indtil vejret køler af i sensommeren eller det tidlige efterår.

Deadheading af ungkarleknapper er en simpel opgave – bare fjern blomster, så snart de visner. Brug en beskæringssaks, saks eller dinfingernegle til at klippe stængler under den visne blomst, lige over det næste blad eller knop.

Hvis du ønsker, at planten skal gensås til blomstringen året efter, så lad et par blomster blive på planten i slutningen af sæsonen. Hvis du er for flittig med deadheading, vil planten ikke have nogen måde at danne frø på.

Samling af frø til bachelorknapper

Hvis du vil samle frøene, så lad blomsten visne på planten og se efter, om et frøhoved udvikler sig i bunden af blomstringen. Rul frøhovederne mellem fingrene for at fjerne de vingeformede frø. Kom frøene i en papirsæk, indtil de er helt tørre og sprøde, og opbevar dem derefter i en papirkuvert på et køligt, tørt sted.

Anbefalede: