Growing Mizuna Greens - Lær at pleje Mizuna Greens

Indholdsfortegnelse:

Growing Mizuna Greens - Lær at pleje Mizuna Greens
Growing Mizuna Greens - Lær at pleje Mizuna Greens

Video: Growing Mizuna Greens - Lær at pleje Mizuna Greens

Video: Growing Mizuna Greens - Lær at pleje Mizuna Greens
Video: THE FASTEST GROWING GREENS YOU'VE EVER SEEN! 2024, Kan
Anonim

Mizuna-grønt er en populær bladgrøntsag fra Asien, der bruges over hele verden. Ligesom mange asiatiske grøntsager er mizuna-grønt relateret til de mere velkendte sennepsgrønt og kan indarbejdes i mange vestlige retter. Fortsæt med at læse for at få flere oplysninger om dyrkning af mizuna-grønt.

Mizuna Greens Information

Mizuna-grønt er blevet dyrket i Japan i århundreder. De er sandsynligvis oprindeligt fra Kina, men i hele Asien betragtes de som en japansk grøntsag. Navnet mizuna er japansk og oversættes som saftig eller vandig grøntsag.

Planten har dybt takkede, forgrenede mælkebøttelignende blade, hvilket gør den ideel til afskæring og vækst igen, høst. Der er to hovedvarianter af mizuna: Mizuna Early og Mizuna Purple.

  • Mizuna Early er tolerant over for både varme og kulde og går langsomt til frø, hvilket gør den til en ideel green til kontinuerlig sommerhøst.
  • Mizuna Purple plukkes bedst, når bladene er små, efter kun en måneds vækst.

I Asien bliver mizuna ofte syltet. I vest er den meget mere populær som en grøn salat med sin milde, men pebret smag. Den fungerer også godt i røre og supper.

Sådan dyrker man Mizuna-grønt i haven

Care for mizunagreens ligner det for andre asiatiske sennepslignende greens. Selv Mizuna Early vil boltre sig til sidst, så for den mest langvarige høst skal du så dine frø seks til 12 uger før efterårets første frost eller i det sene forår.

Plant dine frø i fugtig, men veldrænet jord. Før plantning skal du løsne jorden til mindst 12 tommer (30 cm.) dyb og blande lidt gødning i. Plant frøene 5 cm fra hinanden, 0,63 cm dybt, og vand godt.

Når frøene er spiret (dette bør kun tage et par dage), fortynd planterne til 14 tommer (36 cm.) fra hinanden.

Det er i bund og grund det. Løbende pleje er ikke meget anderledes end andre grøntsager i haven. Vand og høst dine greens efter behov.

Anbefalede: