Growing Corn Salat Greens - Sådan bruges Mache Greens i haven

Indholdsfortegnelse:

Growing Corn Salat Greens - Sådan bruges Mache Greens i haven
Growing Corn Salat Greens - Sådan bruges Mache Greens i haven

Video: Growing Corn Salat Greens - Sådan bruges Mache Greens i haven

Video: Growing Corn Salat Greens - Sådan bruges Mache Greens i haven
Video: 🎥 How Green Was My Valley - 1941 - Walter Pidgeon - 🎥 FULL MOVIE 2024, Kan
Anonim

Leder du efter en god midlertidig salatafgrøde, mens du tålmodigt venter på forårets grønt? Stop med at lede. Mache (rimer på squash) kan bare passe til regningen.

Majssalatgrønt ligner små rosetter med seks til otte skeformede fløjlsblade, der forgrener sig fra dens tynde, sarte stilk. Majssalatgrønt findes ekstremt lavt til jorden. Kombineret med deres ekstreme delikatesse er høst en krævende og kedelig opgave, der resulterer i en dyrere gourmetgrønt, når det findes på markedet.

Indfødt i Frankrig, mache (Valerianella locusta) eller majssalatgrønt, som de også kaldes, er blevet dyrket under navnet doucette siden det 17. århundrede. Der er over 200 varianter af maché, hver med en lidt anden nuance. I slutningen af det 20. århundrede introducerede manden, der bragte os tilberedte salater i poser, Todd Koons, majssalatgrønt til det nordamerikanske marked.

Hvad er Mache Greens?

Okay, så hvad er mache greens? Mache-grøntsager er en koldt vejr-salatgrøn beslægtet med Tatsoi og er navngivet således, da de er plantet efter majshøsten. Ikke kun går mache under navnet majssalat grøn, men omtales nogle gange som lammesalat eller fetticus. Majssalatgrønt er højt i næringsstoffernevitamin B og C, jern, folinsyre og kalium.

Sådan bruges Mache Greens

Mild i smagen med en nøddeagtig og salatagtig sprødhed, majssalatgrønt kombineres ofte med mere smagfuldt grønt, såsom sennep. Kastede salater, enten alene eller kombineret med andre mere pikante grøntsager, eller brugt som en let sauteret grøntsag i omeletter, supper eller ris er forslag til, hvordan man bruger mache-grønt.

Majssalatgrønt kan dampes og serveres som spinat eller bruges som en seng til at placere andre fødevarer på. Enhver tilberedning, der involverer varme, bør udføres i sidste sekund, da mache er ekstremt delikat og vil visne til det ekstreme, hvis det koges for længe.

Care of Mache Greens

Pleje af mache greens kræver en solrig placering i veldrænet jord. Majssalatgrønt er tolerant over for køligt vejr, så det kan sås i september til maj, med tidligt efterår op til Thanksgiving, hvilket er en ideel plantetid.

Send enten mache frø eller plant i rækker 12 til 18 inches (31-46 cm.) gange 6 inches (15 cm.) fra hinanden. Vær tålmodig. Disse små skønheder tager sig tid til at spire, omkring en måned, og selv da er planterne på den rene side.

Høst i marts, når der er seks til otte blade; og mens du høster, tynder du naturligvis afgrøden ud. Vask godt, da maches skeformede blade har tendens til at skjule snavs. Der er brug for omkring et dusin majssalatgrønt til en portion, når der høstes i marts, men i slutningen af april er der behov for færre, da planterne vil være tredoblet i størrelse.

I maj slår machéplanterne sammen og bliver snorlige og rankede. Ved dettetid, det hele er forbi; tid til forårsgrønt efter at have nydt din helt egen have, friske grønt i de sene vintermåneder.

Anbefalede: