Kør squash- og agurkplanter krydsbestøve

Indholdsfortegnelse:

Kør squash- og agurkplanter krydsbestøve
Kør squash- og agurkplanter krydsbestøve

Video: Kør squash- og agurkplanter krydsbestøve

Video: Kør squash- og agurkplanter krydsbestøve
Video: HAND Pollinate Your Squash for Guaranteed Harvest! 2024, Kan
Anonim

Der er en ældgammel konefortælling, der siger, at hvis du planlægger at dyrke squash og agurker i samme have, skal du plante dem så langt væk fra hinanden som muligt. Årsagen er, at hvis du planter disse to slags vinstokke i nærheden af hinanden, vil de krydsbestøve, hvilket vil resultere i fremmed-lignende frugter, der ikke ligner noget spiseligt.

Der er så mange usandheder i denne gamle kones fortælling, at det er svært at vide, hvor man skal begynde at modbevise dem.

Squash og agurk er ikke relateret

Lad os starte med hele grundlaget for denne idé om, at squashplanter og agurkeplanter kan krydsbestøve. Dette er absolut, uden tvivl, unægtelig ikke sandt. Squash og agurker kan ikke krydsbestøve. Det skyldes, at de to planters genetiske struktur er så forskellig; der er ingen chance for, bortset fra laboratorieintervention, at de kan krydse hinanden. Ja, planterne kan ligne noget, men de er egentlig ikke så ens. Tænk på det som at prøve at opdrætte en hund og en kat. De har begge fire ben, en hale, og de er begge husdyr, men prøv som du kan, du får bare ikke en kattehund.

Nu, mens en squash og en agurk ikke kan krydse bestøvning, kan en squash og en squash. En butternut kunne sagtenskrydsbestøve med en zucchini eller en hubbard squash kunne krydsbestøve med en agern squash. Dette er mere på linje med en labrador og en Golden Retriever krydsning. Meget muligt, for selvom plantens frugter kan se anderledes ud, kommer de fra den samme art.

Dette års frugt påvirkes ikke

Hvilket bringer os til den næste fejlslutning i konernes fortælling. Dette er, at krydsningen vil påvirke frugten, der vokser i det indeværende år. Det er ikke sandt. Hvis to planter krydser bestøvning, vil du ikke vide det, medmindre du prøver at dyrke frøene fra den berørte plante.

Hvad betyder det, at medmindre du har til hensigt at redde frøene fra dine squashplanter, vil du ikke vide, om dine squashplanter er krydsbestøvet. Krydsbestøvning har ingen indflydelse på smagen eller formen af plantens egen frugt. Hvis du er til at gemme frø fra dine grøntsagsplanter, kan du se virkningerne af krydsbestøvning det næste år. Hvis du planter frøene fra en squash, der blev krydsbestøvet, kan du ende med et grønt græskar eller en hvid zucchini eller bogstaveligt t alt en million andre kombinationer, afhængigt af hvilket squashkryds, der er bestøvet med hvilke.

For en hjemmegartner er dette nok ikke en dårlig ting. Denne tilfældige overraskelse kan være en sjov tilføjelse til haven.

Selv om du er bekymret for krydsbestøvning mellem dine squash, fordi du har til hensigt at høste frøene, så planter du dem sandsynligvis langt fra hinanden. Du kan dog være sikker på, at dine agurker og squash er helt sikre, hvis du efterlader dem uden eskortering i din grøntsagsenge.

Anbefalede: