Sådan får man Monstera til at blomstre: måder at hjælpe Monstera-blomsten på

Indholdsfortegnelse:

Sådan får man Monstera til at blomstre: måder at hjælpe Monstera-blomsten på
Sådan får man Monstera til at blomstre: måder at hjælpe Monstera-blomsten på

Video: Sådan får man Monstera til at blomstre: måder at hjælpe Monstera-blomsten på

Video: Sådan får man Monstera til at blomstre: måder at hjælpe Monstera-blomsten på
Video: Tips to keep your monstera deliciosa alive #plantcare #monsteraplant #monstera 2024, Marts
Anonim

Split leaf philodendron eller Monstera deliciosa er en almindeligt dyrket stueplante. Men i sit oprindelige miljø er planten en liana-epifyt, en klæbende vinstok, der klatrer op i træer med sine tentakellignende luftrødder, der kan nå 70 fod (21 m.) eller mere i længden. I naturen blomstrer Monstera deliciosa og frugter, men de gør det sjældent, når de dyrkes som stueplanter. Er det muligt at få en Monstera-plante til at blomstre? Forholdene skal bare være perfekte, for at en Monstera kan blomstre, men det er ikke umuligt.

Monstera Deliciosa Flower

Monstera tilhører den samme plantegruppe som skunkkål og Jack-in-the-pulpit, og den resulterende monstera-planteblomst ser meget ens ud. Monstera "blomsten" er en kødfuld opretstående spadix eller spids med små blomster omgivet af en bådformet spade. Monstera deliciosa-blomster er cremehvide og store, ca. 8-12 tommer (20-38,4 cm.) i længden.

Monstera Deliciosa Fruit

En Monstera kan blomstre og frugter på samme tid på grund af den lange periode, det tager planten at bringe en blomsterstand til en moden frugt. Det betyder, at der vil være modnende frugter, umodne frugter og uåbnede blomsterstande, der vises samtidigt på den samme plante. Monstera frugt tager 12-14 måneder at modne.

Monstera frugt kaldes en spadix og består af talrigebær, der oprindeligt er dækket af et voksagtigt dækblad (spat), der falder fra frugten, når den modnes. Den grønne, keglelignende frugt er 8-14 tommer (20-36 cm.) lang og 2-3,5 tommer (5-9 cm.) på tværs. Den ydre skræl er sammensat af sekskantede skæl, der dækker sektionerne af råhvid, saftig frugtkød.

Blandt frugtsegmenterne er små sorte rester af blomster og meget sjældent nogen frø.

Frugten af Monstera deliciosa indeholder, som med hele planten, oxalsyre. Den er dog uskadeliggjort, når frugten er modnet.

Sådan får man Monstera til at blomstre

Monstera er hjemmehørende i våde skove i det sydlige Mexico, Guatemala og dele af Costa Rica og Panama, og kan ikke klare kolde temperaturer. At skabe de nøjagtige betingelser for at efterligne disse regioner for at få Monstera til at blomstre vil sandsynligvis kræve et klimakontrolleret drivhus.

I naturen trives Monstera i halvskygge i veldrænet, rig, fugtig muldjord.

I hjemmet bør Monstera dyrkes i skarpt lys om sommeren og direkte sol om vinteren, med varme rumtemperaturer og medium til høj luftfugtighed. Jorden skal være næringsrig, og beholderen skal være stor nok til at give rigelig vækstplads.

All Things Houseplant

En støtte såsom en mosbeklædt lamel skal bruges for at forhindre, at stilkene knækker. Vand dybt og lad derefter jorden tørre lidt mellem vandingerne. Sørg for også at vande den mosdækkede støtte.

Anbefalede: