Navleappelsintræer: Sådan dyrkes navleappelsiner

Indholdsfortegnelse:

Navleappelsintræer: Sådan dyrkes navleappelsiner
Navleappelsintræer: Sådan dyrkes navleappelsiner

Video: Navleappelsintræer: Sådan dyrkes navleappelsiner

Video: Navleappelsintræer: Sådan dyrkes navleappelsiner
Video: Growing The Best Oranges - Washington Navel Orange 2024, April
Anonim

Navleappelsin er sød, lækker og nem at skrælle en populær frugt, der findes i de fleste supermarkeder. Den usædvanligt udseende frøfri frugt er let at få øje på på grund af den delvist dannede, navleformede appelsin, der vokser i den nederste ende af frugten.

Navleappelsintræer er relativt nemme at dyrke i det varme klima i USDA-plantehårdhedszonerne 9 til 11 (zone 8 er mulig med ekstra beskyttelse). I USA dyrkes kommercielle navleappelsintræer primært i Californien, Arizona og Florida.

Læs videre og lær om dyrkning af navleappelsiner.

Sådan dyrker man navleappelsiner: Tips til pleje af navleappelsin

Plant navleappelsintræer tidligt til midten af foråret, så rødderne når at etablere sig, før temperaturen falder om efteråret. Hvis du bor i et meget varmt klima, så plant om efteråret, når temperaturen er køligere.

Site navleappelsintræer i fuld sollys. Hvis det er muligt, skal du placere træet på den sydlige eller sydøstlige side af dit hus for at give ekstra beskyttelse mod vind og kulde. Sørg for at tillade mindst 12 til 15 fod (2,5 til 4,5 m.) plads fra strukturer, gangbroer og fortove.

Navleappelsintræer kræver veldrænet eller sandet jord, der tillader rødderne at tørre mellem vandingerne. Grav i en generøs mængde godt rådnet gødning, kompost eller andetorganisk materiale for at forbedre jordkvaliteten, men tilsæt ikke barkflis eller tørvemos, som holder på fugten.

Gød ikke træet ved plantning. Vent i stedet, indtil der kommer ny vækst om et par uger. Giv derefter voksende navleappelsiner en sund håndfuld afbalanceret gødning eller citrusgødning hver sjette uge fra februar til september.

Vælg frugt under udvikling de første par år. Fjernelse af frugt, når træet er ungt, sikrer, at energi afsættes til at dyrke et sundt navleappelsintræ.

At dyrke navleappelsintræer kræver ikke meget beskæring, bortset fra fjernelse af døde, beskadigede eller krydsende grene. Dette bør gøres årligt, før ny vækst vises i foråret.

Anbefalede: