Varmetolerante frugttræer: Frugter, der vokser i ekstrem varme

Indholdsfortegnelse:

Varmetolerante frugttræer: Frugter, der vokser i ekstrem varme
Varmetolerante frugttræer: Frugter, der vokser i ekstrem varme

Video: Varmetolerante frugttræer: Frugter, der vokser i ekstrem varme

Video: Varmetolerante frugttræer: Frugter, der vokser i ekstrem varme
Video: Heat Loving Vegetables and Fruits 2024, April
Anonim

Nogle mennesker kan lide det varmt, og mange andre bor bare, hvor somrene er dampende. Gartnere i ekstremt varme klimaer leder muligvis efter varmetolerante frugttræer, som de kan dyrke i deres egne.

Der er frugter, der vokser i ekstrem varme naturligt: tropiske frugter, du kan plante i din egen varme baghave. Men der er også specielt dyrkede, varmetolerante sorter af frugter, der norm alt dyrkes i milde klimaer. For mere information om varmetolerante frugter, læs videre.

Frugt der kan lide varmen

Planter har en tendens til at foretrække deres oprindelige klima og vokser bedst under disse forhold. Det er derfor, det giver mening, at træer, der er hjemmehørende i tropiske himmelstrøg, vil producere frugt, der kan lide varmen. Disse spænder fra det daglige til det eksotiske.

Et eksempel er den eksotiske dragefrugt (Hylocereus undatus), en vinkaktus, der kun vokser i de varmeste zoner, U. S. Department of Agriculture planter hårdførhedszonerne 10 til 11. Denne frugt – også kaldet jordbærpære – har en ydre skal med lyserøde skæl.

At dyrke frugt i varmt klima er også nemt med kaktussorter. Disse planter har brug for veldrænende jord og masser af sollys.

varmetolerante frugttræer

Kaktuskaktus (Opuntia ficus-indica) er en anden plante, der trives izone 10 og 11 og byder på saftig frugt med en tropisk smag. Blomsterne, der producerer frugten, er ekstremt prangende og dekorative. Frugten kaldes også barbary fig og kaktus pære.

Guava (Psidium guajava) er et andet tropisk frugttræ, der er hjemmehørende i varme områder i Brasilien. Det er et lille frugttræ, der er fantastisk til containerdyrkning. Guavatræet producerer bløde, varmetolerante frugter, der smager som en blanding af jordbær og pærer. Disse frugter kan spises friske eller bruges i syltetøj og chutneys.

Frugter, der vokser i ekstrem varme

At dyrke frugt i varmt klima er ikke begrænset til tropiske arter. Der er sorter af almindelige frugter, der er blevet avlet til at tåle varme. Vandmelon er en. Generelt kan vandmeloner ikke lide temperaturer over 70-80 grader F (21-26,6 C.), men nogle kultivarer kan gå endnu højere. For eksempel kan 'Jubilee' 'Crimson Sweet' og 'Charleston Grey' tåle temperaturer op til 90 grader F (32 C.).

Hvad med stenfrugt som ferskner og nektariner? Generelt har disse træer et ret langt nedkølingsbehov, hvilket betyder en periode, hvor vejret falder ind i den kolde zone. Men nye kultivarer med lavt køligt kød med kød, der ikke smelter i varmen, er blevet udviklet i Floridas stenfrugtavlsprogram. For eksempel er 'UFO' en doughnutformet ferskenkultivar, der har et lavt kølebehov på kun 250 køleenheder.

For nektariner, prøv disse kultivarer, der alle har et usædvanligt lavt afkølingsbehov. 'UF Sun' er en gul kødnektarin med rød hud. Dens krav til køleenhed er kun 100. Tilsvarende, 'UFBest',også udgivet af UF avlsprogrammet (University of Florida), har gult kød og rød hud. Den kan også klare sig med en afkølingsenhed på kun 100.

Anbefalede: