Great Plains Gardening – Juniplantning i Northern Rockies Region

Indholdsfortegnelse:

Great Plains Gardening – Juniplantning i Northern Rockies Region
Great Plains Gardening – Juniplantning i Northern Rockies Region

Video: Great Plains Gardening – Juniplantning i Northern Rockies Region

Video: Great Plains Gardening – Juniplantning i Northern Rockies Region
Video: Introducing the Northern Great Plains 2024, April
Anonim

Gad vide, hvad du skal plante i juni på Great Plains? Great Plains havearbejde i juni består af forårsoprydning og plantning i sidste øjeblik. Selvom de fleste af dine grøntsager allerede burde være startet og i jorden, kan du stadig få plantning i sidste øjeblik i juni i Northern Rockies. Følgende tager fat på din Great Plains-plantning og to-do-liste til haven i juni.

Juniplantning i de nordlige Rockies

Med henblik på denne artikel refererer plantning i Northern Rockies og Great Plains havearbejde til Montana, Wyoming og North og South Dakota, selvom andre stater kan være inkluderet i det bredere udtryk for Northern Rockies.

Alle fire af ovennævnte stater har en kortere vækstsæson - så meget desto større grund til at hoppe på at få planterne i gang og løbe til USDA-zonerne 3-6.

General Great Plains Havearbejde i juni

Når foråret er næsten ovre, og sommeren nærmer sig, er juni tid til at rydde op for forårsløg og stauder, udplante grøntsagshaven, og hvis du ikke allerede har gjort det, så sørg for, at dine haveredskaber fungerer godt ordre.

  • Når løgene falmer, fjern forsigtigt de brugte blomster, men lad det grønne være intakt, indtil de er gulnet.
  • Fjern brugte blomsterhoveder fra andre forårsblomstrer og stauder, og beskær forsythia, spirea, syren og viburnum. Juni er også et godt tidspunkt at formere disse flerårige buske ved at rodfæste en skæring af blødt træ.
  • Fremstil dine varme grøntsager såsom bønner, agurker og squash.
  • Mulk omkring planter for at bremse ukrudtet og bevare fugten.
  • Bliv ved med at luge, og hold øje med skadedyr, mens du er i gang.

Hvad skal man plante i juni

Montana og Wyoming dækker USDA-zone 3-6. Juniplantning i disse nordlige klippefyldte stater omfatter årlige farvepletter og den sidste af grøntsagsplanterne. Afhængigt af dit område kan grøntsager være startet til senere transplantation så tidligt som i marts eller så sent som i maj.

Hvis du endnu ikke har fået frøplanter i jorden, er det nu, du skal transplantere bønner, rosenkål, kål, blomkål, majs, agurk, løg, peberfrugt, squash og tomater.

North og South Dakota omfatter USDA zone 3-4 og 3-5 henholdsvis en smule køligere end Montana, hvilket betyder, at flere afgrøder kan sås direkte i juni i stedet for blot at transplanteres.

I zone 3 kan afgrøder såsom bønner, rødbeder, broccoli, rosenkål, kål, gulerødder, blomkål, agurk, grønkål, salat, ærter, peberfrugter, spinat og tomat alle sås eller transplanteres i juni.

I zone 4 so bønner, rosenkål, kål, blomkål, majs, agurk, løg, peberfrugt, squash og tomater.

Anbefalede: