Mangeblomstret Cotoneaster-pleje: Sådan dyrkes Cotoneaster Multiflorus

Indholdsfortegnelse:

Mangeblomstret Cotoneaster-pleje: Sådan dyrkes Cotoneaster Multiflorus
Mangeblomstret Cotoneaster-pleje: Sådan dyrkes Cotoneaster Multiflorus

Video: Mangeblomstret Cotoneaster-pleje: Sådan dyrkes Cotoneaster Multiflorus

Video: Mangeblomstret Cotoneaster-pleje: Sådan dyrkes Cotoneaster Multiflorus
Video: Sådan laver du nye jordbærplanter 2024, April
Anonim

Hvis du leder efter en vidtstrakt, stor busk med god visuel interesse hele året rundt, så overvej mangeblomstret cotoneaster. Denne art af cotoneaster er en busk, der vokser hurtigt og producerer interessant løv, forårsblomster og efterårsbær.

Om Cotoneaster Multiflorus

Den mangeblomstrede cotoneaster-busk er præcis som navnet beskriver. Dette er en hurtigtvoksende busk, der producerer rigelige klynger af hvide blomster om foråret. Denne cotoneaster er hjemmehørende i Kina og er hårdfør gennem zone 4 i Nordamerika.

Busken bliver op til 12 eller endda 15 fod (3,6 til 4,5 m.) høj. De fleste vokser bredere, end de er høje og har et vidtstrakt, naturligt udseende. Du kan trimme for at forme disse buske, men de lange, hængende grene er attraktive, når de efterlades alene.

I det tidlige forår forvandles mangeblomstrede cotoneasters grædende grene til lange sprays af hvide blomsterklaser. Blomsterne er små og hvide, omkring en halv tomme (1,25 cm.) på tværs. Bladene er små og ovale, blågrønne i farven og attraktive om efteråret. Om efteråret får du også klaser af knaldrøde bær, der er lige så prangende som forårsblomsterne.

Mangeblomstret CotoneasterPleje

Når du dyrker mangeblomstret cotoneaster, skal du finde et sted, hvor den får fuld sol eller delvis skygge. Jorden skal være løs og dræne godt. Vandingsbehovet er moderat. Når først du har fået busken etableret, skal du ikke vande den, medmindre du har usædvanlige tørkeforhold.

Mangeblomstret cotoneaster er en alsidig busk, du kan bruge på mange forskellige måder. Det er en god hæk, eller et omdrejningspunkt eller kulisse for flerårige og årlige blomster. Den store størrelse gør, at den fungerer som en privatskærm. Mangeblomstret cotoneaster tåler vind, så du kan også bruge den som vindfang.

Dette er en busk, der er nem at dyrke, kræver lidt vedligeholdelse og vil hurtigt vokse sig stor. Brug den til at screene og også til visuel interesse året rundt.

Anbefalede: