Blomster til 1. maj: Lær om 1. maj-kurve

Indholdsfortegnelse:

Blomster til 1. maj: Lær om 1. maj-kurve
Blomster til 1. maj: Lær om 1. maj-kurve

Video: Blomster til 1. maj: Lær om 1. maj-kurve

Video: Blomster til 1. maj: Lær om 1. maj-kurve
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, April
Anonim

maj-kurve - kurve med blomster og lækkerier givet til venner eller kærlighedsinteresser - repræsenterer en gammel tradition, der går tilbage til det hedenske Europa. Selvom traditionen med disse venlige tilbud er forsvundet fra almindelig brug, er den ikke glemt. Og der kan være en genoplivning. For at fejre foråret kan du overveje at bringe disse tilbage til din familie eller nabolag.

Hvad er maj Basket Day?

majdagen er den første maj, og dens oprindelige betydning er den hedenske festival Beltane, en dag, hvor foråret og nyt liv bydes velkommen. De fleste af traditionerne for denne højtid forsvandt, efterhånden som kristendommen steg, men nogle blev ved: dans omkring majstangen og 1. maj-kurvene.

I USA var det populært i 1800-tallet og langt ind i 1900-tallet at sende godbidder og blomster til 1. maj. Der er variationer over traditionerne, men generelt gik det ud på at lave papirkurve, fylde dem med blomster og andre lækkerier og hænge dem på folks døre.

Maj Basket Day, som det ofte blev kaldt, kunne være en mulighed for at sende en besked til en, du beundrer. Bejlere ville efterlade disse kurve på deres kærlighedsinteresses dør, banke på og derefter løbe. Hvis hun kunne fange ham, ville hun få et kys. I andre traditioner var maj-kurven mere uskyldig, bare en simpelbesked eller hilsen til et familiemedlem, en ven eller ældre naboer.

maj kurvdag blomster

Traditionen med maj-kurve er dejlig og værd at genoplive. Det er nemt at samle en papirkegle, og selvom godbidder ofte blev brugt i dem, er en posy af forårsblomster en perfekt måde at fejre foråret på.

Her er nogle blomster, der er lette at finde omkring første maj, som er en enkel, smuk buket til 1. maj:

  • Lilacs
  • Forsythia
  • Æbleblomster
  • Violer
  • Pæoner
  • Magnolia
  • Primrose
  • Blødende hjerte
  • Honeysuckle

maj-kurve behøver ikke at være begrænset til friske eller rigtige blomster. Bliv dygtig og lav papirblomster. Inkluder slik og hjemmelavet bagværk. Alt, hvad du tror, din ven, familiemedlem eller nabo kan nyde, er passende i en 1. maj-kurv. Vedlæg en lille seddel, hvor du ønsker en glædelig 1. maj, så modtageren forstår formålet.

Anbefalede: