Pacific Northwest Grøntsager – Pottegrøntsager i Nordvest

Indholdsfortegnelse:

Pacific Northwest Grøntsager – Pottegrøntsager i Nordvest
Pacific Northwest Grøntsager – Pottegrøntsager i Nordvest

Video: Pacific Northwest Grøntsager – Pottegrøntsager i Nordvest

Video: Pacific Northwest Grøntsager – Pottegrøntsager i Nordvest
Video: What I'm planting in the Garden in June here in Portland, Oregon 2024, Kan
Anonim

En gartner fra Pacific Northwest har det ret godt. Selvom vækstsæsonen ikke er særlig lang, har mange områder i regionen milde forårstemperaturer, så planterne kan startes tidligt, og perioder med varmt, tørt vejr er relativt korte. Det betyder, at selvom du mangler et uderum til havearbejde, er en containerhave mere end muligt, selvom nogle pottegrøntsager i Nordvest klarer sig bedre end andre. Hvis du er ny til containerhavearbejde, spekulerer du måske på, hvilke grøntsager fra Pacific Northwest gør sig bedst i plantekasser eller containere.

Typer af Pacific Northwest-grøntsager til at dyrke i containere

Nogle grøntsager dyrkes bedre i beholdere end andre. Du vil ikke kun tage højde for dette, men også vælge afprøvede og ægte Pacific Northwest-grøntsager. For eksempel klarer aubergine sig generelt ikke godt i det nordvestlige, men alle Brassicas trives. Når det er sagt, er en broccoli- eller blomkålsplante generelt for stor til at vokse i en beholder, men kål, grønkål og collard greens ville klare sig meget godt.

Andre grøntsager at dyrke i plantekasser? Peberfrugt, tomater, grøntsalat, grønkål, rucola, radise, grønt løg, gulerødder, rødbeder og endda løg er alle gode grøntsager at dyrke i beholdere.

Containerhaver egner sig godt til vertikal havearbejdeteknikker, så planlæg at plante bønner, ærter, snapseærter, sommersquash og agurker.

Om dyrkning af pottegrøntsager i Nordvest

Før du starter en containerhave, er der et par andre ting udover hvilken type afgrøder du skal dyrke, du skal overveje. Beslut dig for, hvilke typer krukker eller plantekasser du vil bruge. Plast er den billigste, men er ikke altid den pæneste. De er dog meget lette, ligesom de nyere harpiksmaterialebeholdere.

Ler er en smule dyrere, men passer bedre ind i landskabet. Det er et porøst materiale, der har den fordel at tillade luft at bevæge sig gennem potten, men det udvasker også vand hurtigere.

Soil Matters

Kig efter jord, der er let, dræner godt, men stadig holder på fugten, såsom en organisk pottejord uden tilsat gødning; tilsæt selv gødning, efterhånden som planterne har brug for det. Hvis du bruger potter, der har gammel jord i dem, skal du enten udskifte den eller bearbejde den for at lufte jorden, fjerne eventuelle gamle rødder og derefter tilføje noget kompost og en smule organisk gødning, og bland det godt.

Sørg for et espalier eller anden støtte til klatrere, såsom agurker, og sæt en tallerken under potter for at beskytte gulvoverfladen og for at hjælpe med at holde på fugten.

Hvornår skal man plante hvad

  • Plant asiatiske grøntsager, grønkål, rucola, salat, rødbeder og radiser i februar til marts, afhængigt af vejret i din region. Vær opmærksom på den sidste frostfri dato for dit område.
  • I marts kan de fleste områder plante gulerødder, ærter og løg. Start tomat- og squashplanter inde i slutningen af marts tilmidten af april til senere transplantation udendørs i din containerhave. Starttider varierer fra region til region.
  • I maj og ind i juni vil temperaturerne være varme nok i det nordvestlige Stillehav til, at grøntsager fra den varme årstid som tomater, peberfrugter og agurker kan præsenteres.

Nogle grøntsager, såsom grønne løg eller radise, kan plantes successivt for en kontinuerlig høst gennem vækstsæsonen. Selvom det ikke er en grøntsag, planlægger du også at plante nogle urter i din containerhave for at give smag til disse grøntsager.

Anbefalede: