Studer til vestlige stater: Flerårige planter til regioner i Californien

Indholdsfortegnelse:

Studer til vestlige stater: Flerårige planter til regioner i Californien
Studer til vestlige stater: Flerårige planter til regioner i Californien

Video: Studer til vestlige stater: Flerårige planter til regioner i Californien

Video: Studer til vestlige stater: Flerårige planter til regioner i Californien
Video: 10 Drought tolerant plants for Zones 9,10 &11 2024, April
Anonim

Når du vælger stauder fra den vestlige region til din have eller baghave, indgår du i et langsigtet forhold. I modsætning til etårige planter, der kun holder i én sæson, kan stauder vokse i din have i mange år. Det gør det vigtigt at vælge planter, du kan lide såvel som planter, der ikke kræver meget arbejde.

Heldigvis er der mange smukke flerårige planter i Californien, som er lav vedligeholdelse og tørketolerante. Læs videre for at få oplysninger om dyrkning af stauder til vestlige stater i din californiske have.

Perennials in Western U. S. Gardens

Bare spørg enhver gartner, de bedste stauder i vestlige amerikanske haver på lang sigt er planter, der er nemmest at passe. I sidste ende slår lav vedligeholdelse næsten alle dekorative funktioner.

Du kan forgude en bestemt plante og betale en høj pris for den i havebutikken. Hvis den er kræsen, kræsen med hensyn til placering og kræver konstant opmærksomhed, vil den hurtigt flytte fra din liste over favoritter. Derfor er det en god idé at overveje hjemmehørende flerårige planter til californiske baghaver.

Studige planter til Californien

Teknisk omfatter udtrykket "stauder for vestlige stater" enhver plante med en levetid på mere end én sæson, som kan vokse i en vestlig stat - som f.eks. Californien eller Nevada. Gartnere i Vesten, og især dem, der bor i Californien, vil finde mange smukke indfødte flerårige arter. Det er planter, der trives i din have med meget lidt vand eller vedligeholdelse.

En smuk og meget populær flerårig plante er californisk syren (Ceanothus spp.). Disse stauder varierer i størrelse fra knæhøje buske til små træer. De er stedsegrønne, der lyser op i din have med deres store blomster, oftest en strålende indigo farve. Giv dem veldrænende jord, og se dem gå.

Andre flerårige planter fra den vestlige region, der er hjemmehørende i området, omfatter røllike (Achillea spp.) og kolibrisalvie (Salvia spathacea). Disse er også prydplanter, der findes i mange californiske haver.

Ryllike kan findes over alt i de vestlige stater og er en værdsat haveklassiker. Den bliver omkring tre fod (1 m.) høj med kniplende løv og klyngede blomsterhoveder i toppen af de opadrettede stængler. Det er ekstremt tørketolerant, når det etableres.

Hummingbird salvie er en anden californisk hjemmehørende busk med sødt duftende forårsblomster, typisk pink eller lilla. Det spredes via jordstængler og kan skabe store bevoksninger uden stor indsats fra din side. Hvis du håber at tiltrække kolibrier, sommerfugle og bier til din have, er dette en af de stauder i den vestlige region, du skal inkludere.

Anbefalede: