Rundt blomsterbed - Idéer til at plante et cirkulært blomsterbed

Indholdsfortegnelse:

Rundt blomsterbed - Idéer til at plante et cirkulært blomsterbed
Rundt blomsterbed - Idéer til at plante et cirkulært blomsterbed

Video: Rundt blomsterbed - Idéer til at plante et cirkulært blomsterbed

Video: Rundt blomsterbed - Idéer til at plante et cirkulært blomsterbed
Video: 5 Tips for Planting a New Flower Bed // Garden Answer 2024, Kan
Anonim

Blomsterbede har en tendens til at være nogenlunde rektangulære eller måske lidt kurvede og kidneybønneformede, men hvad med en cirkel? Enhver form passer, virkelig, men et cirkulært blomsterbed kan være en sjov måde at gøre noget anderledes på eller at skabe et markant fokuspunkt i din have.

Hvorfor et rundt blomsterbed?

Vi har en tendens til at skabe blomsterbede i oplagte rum, omkring et træ, op ad huset eller i et mellemrum mellem gangbroer. Vi gemmer dem væk i disse rum, hvor de fungerer som smukke kulisser til havestrukturer eller græsklædte græsplæner.

Hvad nu hvis du vil gøre et blomsterbed til fokus i din have? Eller har du et stort åbent rum, du vil udfylde? Et cirkelformet blomsterbed er den perfekte løsning. Du kan sætte en bogstaveligt t alt hvor som helst, og den vil blive et slående omdrejningspunkt. Der er noget ved blomster i en cirkel, der bare er en fryd for øjet.

Design af en cirkulær blomsterbed

Et blomsterbed cirkeldesign kan være vanskeligere, end du er klar over. De fleste andre typer bede har en slags baggrund såsom en mur, hegn, gangbro, træ eller blot kanten af din have. Et rundt blomsterbed står alene, og det betyder, at det kræver særlige designhensyn.

Start med en plan for, hvor du vil konstruere sengen og størrelsen. Placereen træpæl i midten af det valgte sted. Bind en snor til pælen og brug den til at markere en perfekt cirkel. Med en indsats, der er nem at flytte og et langt stykke snor, kan du lege med størrelse og placering, indtil du får det rigtigt.

Med din cirkel markeret, kan du fjerne alt græs eller ukrudt og derefter vende og forberede jorden. Nu er den klar til plantning, men lav først en plan. Her er nogle ideer:

  • Opret en kant af en eller anden type. En kant rundt om cirklen vil hjælpe med at definere den, men du kan bruge stort set alt, herunder traditionelle havekanter, sten, mursten, en lav hæk eller lave klaser af blomster til at skabe en kant.
  • Vælg et midtpunkt for cirklen. Et eksisterende træ er et godt center for et blomsterbed, men det er ikke nødvendigt. Der skulle dog være noget til at forankre cirklen som en busk, en højere blomstertype eller en plante med interessant løv.
  • Design et mønster. Sæt ikke bare blomster i tilfældigt. En cirkel kalder på mere orden. Prøv designs som koncentriske ringe af forskellige blomstertyper eller kiler, som en tærte. Gentagelse fungerer godt.
  • Vælg forskellige planter, der vokser godt sammen. Alle plantetyper bør kræve samme jord-, vand- og lysforhold for at lette vedligeholdelsen i bedet. Du har dog også brug for variation for at undgå blot at have en fast cirkel. Vælg forskellige højder og farver, og inkluder planter med interessant løv som komplement til blomsterne.

Anbefalede: