Kan jeg kompostere brød – er det sikkert at tilføje brød til kompost

Indholdsfortegnelse:

Kan jeg kompostere brød – er det sikkert at tilføje brød til kompost
Kan jeg kompostere brød – er det sikkert at tilføje brød til kompost

Video: Kan jeg kompostere brød – er det sikkert at tilføje brød til kompost

Video: Kan jeg kompostere brød – er det sikkert at tilføje brød til kompost
Video: Can I Compost Bread? 2024, April
Anonim

Kompost består af organisk stof, der er blevet nedbrudt. Færdig kompost er et ekstremt værdifuldt aktiv for gartnere, da det kan bruges til at forbedre jorden. Selvom kompost kan købes, vælger mange gartnere at lave deres egne kompostbunker. Herved vil der kræves en vis viden for at kunne skelne mellem, hvilke emner der kan og ikke kan komposteres. Dette er især vigtigt, når der opstår modstridende oplysninger. Spørgsmålet: "Kan jeg kompostere brød?" er et sådant eksempel.

Kan brød komposteres?

Blandt mange kompostentusiaster er, hvorvidt man skal kompostere gammelt brød eller ej, et emne for debat. Mens de imod det vil insistere på, at tilsætning af brød til kompost unødigt vil tiltrække skadedyr til din bunke, er andre kompostører uenige. At vælge, om forældet brød skal komposteres eller ej, vil kræve forskning og hensyntagen til hver enkelt avlers unikke kompostpræferencer.

Tilføjelse af brød til kompost

Når du tilføjer brød til kompost, vil der være nogle overvejelser for at opnå det bedste resultat. Disse komposteringsbrød skal være særligt opmærksomme på produktets ingredienser for at sikre, at det ikke indeholder noget, der ikke bør komposteres, såsom mejeriprodukter. Mensfrisk brød kan tilføjes til komposten, det er bedst at tilføje efter det er blevet gammelt og begyndt at mugne.

For at begynde komposteringsprocessen skal du bryde brødet i små stykker. Disse stykker kan blandes med andre grøntsagsrester, der går i kompostbunken eller tilføjes individuelt. Rester skal tilføjes til midten af kompostbunken og derefter dækkes helt. Dette bør hjælpe med at modvirke tilstedeværelsen af gnavere og mindske sandsynligheden for en "ildelugtende" kompostbunke. De, der bruger lukkede kompostbeholdere eller kompostbeholdere, vil helt klart have fordelen ved at sørge for at undgå uønskede dyr i kompostbunken.

Meningerne er forskellige om, hvorvidt brødrester skal betragtes som en "grøn" eller "brun" tilføjelse til kompostbunken. De fleste er dog enige om, at dets høje kvælstofindhold betyder, at det skal betragtes som et grønt materiale. Dette er vigtigt, da kompostbunker kun bør bestå af ca. en tredjedel grønne materialer.

Anbefalede: