Pebble Walkway Ideas – Hvordan man laver en Pebble Mosaik Gangbro til haven

Indholdsfortegnelse:

Pebble Walkway Ideas – Hvordan man laver en Pebble Mosaik Gangbro til haven
Pebble Walkway Ideas – Hvordan man laver en Pebble Mosaik Gangbro til haven

Video: Pebble Walkway Ideas – Hvordan man laver en Pebble Mosaik Gangbro til haven

Video: Pebble Walkway Ideas – Hvordan man laver en Pebble Mosaik Gangbro til haven
Video: Inside One of the Best Architectural Homes in Southern California 2024, Kan
Anonim

At lave rullestensgange er en god måde at holde folk og væsner fra at trampe ud over dit hårde arbejde, plus en gangbro fører ikke kun øjet, men også fødderne ned ad en sti til at opdage nye områder i haven. Et udendørs stentæppe holder også snavs indeholdt inden for en kant, som opvejer plantegrupperinger og tilføjer en smule pis.

Der er en række idéer til småstensgange, fra de enkleste til de mere komplekse, såsom at skabe en mosaikstenssti. Den følgende artikel indeholder ideer og instruktioner til at lave rullestensgange, og hvordan man laver en stenmosaikgange.

DIY Pebble Walkway-ideer

Selvfølgelig kan du bruge brosten eller endda få hældt en sti, men en meget mere naturlig tilgang er at lave bugtende rullestensgange, der ser meget mere naturlige ud i landskabet. Du kan vælge den nuance af småsten, der passer bedst til dine planter, eller vælge et unikt, kontrasterende farveskema.

En anden gør-det-selv-stensgang-idé begynder ganske enkelt med sten, men ender med at være alt andet end simpel. En mosaiksti inkorporerer de samme ideer som en naturlig rullestensgang, men øger den et hak eller to.

Pebble mosaik gangbroer var førsttydeligt i Mesopotamien i det 3. årtusinde f. Kr. De blev skabt i Tiryns i det mykenske Grækenland og under den klassiske antikke græske og romerske historie. En mosaik er et mønster eller design skabt af småsten. Mere moderne mosaikker kan være lavet af glas, skaller eller perler.

Making Pebble Walkways

At lave en rullestensgangbro er ret simpelt. Først udlægges stien ved hjælp af streng. Derefter fjernes græs og jord inde fra stiens omrids. Bunden af stien er rivet glat og stampet ned til en dybde på omkring 4 tommer (10 cm).

Bunden af stien er derefter foret med 2-3 tommer (5 til 7,5 cm.) knust sten, som også er rivet glat. Dette er dugget med en slange og derefter stampet ned. Det første lag sten dækkes derefter med landskabsstof med den skinnende side opad og foldes, så det passer til stiens kurver.

Installer enten metal- eller plastikkant langs begge sider af stien. Stamp kantbåndet ned. Piggene på kanterne vil skubbe gennem landskabsstoffet og holde det på plads.

Hæld et sidste lag småsten over landskabsstoffet og glat med bagsiden af en rive, indtil det er jævnt.

Sådan opretter man en stenmosaiksti

En mosaiksti bliver i det væsentlige et udendørs stentæppe komplet med tekstur og design. Sten og småsten kan med tiden samles fra naturen eller købes. Uanset hvad, er den første opgave at sortere stenene efter farve og størrelse. Befugtning af sten er den bedste måde at se deres farver på. Placer sorterede sten i spande eller andre separate beholdere.

Stenstørrelser kan og bør variere i størrelse og en god smule ærtegrus til at fungere som fyldstof er også en god idé. Se efter sten, der har en flad side, der ender med at ligge på mosaikkens overflade.

Næste skridt er at lave en tegning af mosaikken. Dette er ikke strengt nødvendigt, men det vil hjælpe med at holde dig på sporet, selvom ansporende kreativitet bare kan ske. Hvad du vælger at inkorporere i mosaikbanen er op til dig. Det kan være fyldt med symbolik eller bare organiseret kaos.

Når du har et design i tankerne, skal du grave stien ud, som ovenfor for rullestensgangen. Beklæd stien med kanter og spred et par tommer (5 cm.) komprimeret knust sten og 3 tommer (7,5 cm.) mørtel til bunden af mosaikken. En dybere grusbund er nødvendig for områder med frosthævning, eller du kan vælge at hælde en sti af beton og bygge mosaikken ovenpå.

Brug enten dine fødder, en tamper eller, til store projekter, en vibrerende pladekomprimator for at lave en flot, solid base.

Lad basen hærde i et par dage, og klargør derefter din mørtel. Bland små portioner mørtel ad gangen, indtil det er konsistensen af stiv budding. Du skal arbejde ret hurtigt. En god idé er at planlægge at lave en mosaiksti på en kølig, overskyet dag. Bær handsker og en maske, mens du blander mørtlen.

Hæld et lag af mørtlen på den komprimerede grusbund, og spred den for at fylde kanterne. Dette lag skal være en halv tomme lavere end det færdige produkt for at give mulighed for småsten.

Fugt dine sten, før du sætter dem i mørtlen, så du kan se deresfarver og striber. Sæt mindre småsten på kanterne. Space sten tæt sammen, så den mindste mængde mørtel viser sig. Fjern om nødvendigt noget mørtel, når du sætter større sten.

Når du arbejder langs stiensektioner, skal du placere et stykke krydsfiner over de færdige dele og gå på det for at presse småstenene i vater. Når det er plant, sprøjt mosaikken, indtil den er ren, og trim eventuelt resterende mørtel med en spartel.

Hold mørtlen fugtig på din mosaikstensgang i et par dage for at bremse tørringsprocessen, hvilket vil gøre den stærkere. Hvis der er en mørtelrester på småstenene, efter at stien er hærdet, fjernes den med s altsyre og en klud. Bær beskyttelse, og skyl derefter syren af med vand.

Anbefalede: