Dyrkning af hybridkålsorter: Sådan planter du parelkålfrø

Indholdsfortegnelse:

Dyrkning af hybridkålsorter: Sådan planter du parelkålfrø
Dyrkning af hybridkålsorter: Sådan planter du parelkålfrø

Video: Dyrkning af hybridkålsorter: Sådan planter du parelkålfrø

Video: Dyrkning af hybridkålsorter: Sådan planter du parelkålfrø
Video: DYRKNING AF MIKROGRØNT - STEP BY STEP PÅ 1 MINUT 2024, Kan
Anonim

Der er mange gode hybridkålsorter, du kan prøve til din køkkenhave. Hver ny hybrid, der bliver tilgængelig, har en ny eller bedre egenskab, som enhver gartner vil have. Det, der gør Parel-hybriden speciel, er dens kompakte form, sp altningsmodstand og korte modenhedstid. Det er en sort, der er let at dyrke både for nybegyndere og erfarne gartnere.

Om Parel Hybrid Cabbage

En tidlig sæson kål med kun 45 til 50 dage til modenhed, du kan starte Parel fra frø og få modne, fuldt udvoksede kålhoveder på kun omkring seks uger. Dette er en grøn kuglehovedkål, der danner særligt stramme, kompakte hoveder. Du kan dyrke mere af denne sort på et mindre rum end med andre typer kål.

Parels ydre omslagsblade er blågrønne og beskytter et meget tæt, hvidt hoved. Hovedet er saftigt og let sødt. Du kan bruge denne variant på enhver måde, du vil nyde kål i køkkenet, fra rå i salater og coleslaws til syltede, ristede og stegte.

Growing Parel Cabbages

Hvis du starter med Parel-kålfrø, kan du så dem indendørs eller udendørs, afhængigt af udendørstemperaturerne. Generelt er det sikkert at starte demindenfor fire uger før den typiske sidste frost om foråret eller udendørs, når jorden er blevet tilstrækkelig varm. Du kan også så frø direkte udenfor om midsommeren for en ekstra efterårshøst.

Giv dine Parel-kåle et sted med tilstrækkeligt sollys, god dræning og frugtbar jord. Du bliver nødt til at vande dem regelmæssigt, men prøv at holde hovederne og bladene tørre for at undgå rådsygdomme.

Hovederne vil, når de er modne, holde sig i marken i omkring tre uger. Det betyder, at du ikke behøver at høste dem alle på samme tid. Høst efter behov, og dem, der er tilbage i marken, splittes ikke, som andre sorter nogle gange gør.

Høst kålhoveder ved at skære dem af fra plantens bund. Du kan opbevare hovederne på et køligt, tørt sted i en måned eller to, selvom de bedst nydes friske. Syltning eller fremstilling af surkål er en god måde at bevare din kål på.

Anbefalede: