Op og ned på stueplantedyrkning – Sådan dyrkes stueplanter på hovedet

Indholdsfortegnelse:

Op og ned på stueplantedyrkning – Sådan dyrkes stueplanter på hovedet
Op og ned på stueplantedyrkning – Sådan dyrkes stueplanter på hovedet

Video: Op og ned på stueplantedyrkning – Sådan dyrkes stueplanter på hovedet

Video: Op og ned på stueplantedyrkning – Sådan dyrkes stueplanter på hovedet
Video: How I Grew an UPSIDE DOWN Plant! #shorts #houseplants #plantcare #propagation #alocasia #tips 2024, Kan
Anonim

Hvis du er gartner, har du sikkert hørt om vertikal havearbejde og måske endda dyrke afgrøder på hovedet. Fremkomsten af Topsy Turvy-plantemaskinen gjorde denne helt til noget for nogle år siden, men i dag har folk taget det til et nyt niveau ved at dyrke ikke kun udendørsprodukter, men indendørs planter på hovedet.

Der er flere fordele ved at dyrke stueplanter på hovedet, ikke mindst hvad en pladsbesparende en omvendt stueplante bliver.

Sådan dyrker man stueplanter på hovedet

Uanset om du bor i en trang studielejlighed eller en paladsagtig herregård, har stueplanter deres plads. De er den mest bæredygtige måde at rense luften på og forskønne dine omgivelser. For den førnævnte beboer i lejligheden har omvendt stueplantedyrkning en anden fordel – pladsbesparende.

Du kan dyrke indendørs planter på hovedet ved at købe plantekasser, der er lavet specielt til denne praksis, eller du kan tage din DIY-hat på og selv lave en omvendt stueplante.

  • For at dyrke indendørs planter på hovedet skal du bruge en plastikpotte (på den lille side af hensyn til vægt og pladsbesparelse). Da planten kommer til at vokse på hovedet, bliver du nødt til at lave et hul ibunden for at rumme det. Bor et hul gennem bunden af gryden.
  • Brug bunden af gryden som en guide, og klip et stykke klimaanlægsfilter til, så det passer. Fold dette skumstykke til en kegle, og klip derefter spidsen af keglen for at lave en cirkel i midten. Skær derefter en radiuslinje ind i filteret.
  • Bor to huller til det hængende reb i modsatte sider af potten. Lav hullerne en halv tomme til en tomme (1 til 2,5 cm). ned fra den øverste kant af beholderen. Træk rebet gennem hullerne fra ydersiden til indersiden. Bind en knude inde i potten for at sikre rebet og gentag på den anden side.
  • Fjern planten fra planteskolepotten og placer den i den nye omvendte stueplantebeholder gennem det hul, du har skåret i bunden af potten.
  • Pres skumfilteret rundt om plantens stængler og tryk ind i bunden af den omvendte stueplantebeholder. Dette vil forhindre jord i at spilde ud. Fyld rundt om plantens rødder, hvis det er nødvendigt med yderligere veldrænende pottejord.
  • Nu er du klar til at hænge dine indendørs planter på hovedet! Vælg et sted at hænge den omvendte stueplantebeholder.

Vand og gød planten fra den øverste ende af potten, og det er alt, der er til at dyrke stueplanter på hovedet!

Anbefalede: