Tomater på hovedet: Sådan dyrkes tomater på hovedet

Indholdsfortegnelse:

Tomater på hovedet: Sådan dyrkes tomater på hovedet
Tomater på hovedet: Sådan dyrkes tomater på hovedet

Video: Tomater på hovedet: Sådan dyrkes tomater på hovedet

Video: Tomater på hovedet: Sådan dyrkes tomater på hovedet
Video: Dyrk tomater på hovedet - Aages omvendte have 2024, April
Anonim

At dyrke tomater på hovedet, hvad enten det er i spande eller i specielle poser, er ikke nyt, men det er blevet vildt populært i løbet af de sidste par år. Tomater på hovedet sparer plads og er mere tilgængelige. Lad os se på ins og outs af, hvordan man dyrker tomater på hovedet.

Sådan dyrker man tomater på hovedet

Når du planter tomater på hovedet, skal du bruge enten en stor spand, såsom en 5-gallon (19 L.) spand, eller en specialplantemaskine, der er nem at finde i dit lokale isenkræmmer eller stormagasin.

Hvis du bruger en spand til at dyrke tomater på hovedet, skal du skære et hul på ca. 3-4 tommer (7,5-10 cm.) i diameter i bunden af spanden.

Vælg derefter de planter, der skal blive dine tomater på hovedet. Tomatplanterne skal være robuste og sunde. Tomatplanter, der producerer mindre tomater, såsom cherrytomater eller romatomater, klarer sig bedre i den omvendte plantekasse, men du kan også eksperimentere med større størrelser.

Skub tomatplantens rodkugle gennem hullet i bunden af beholderen på hovedet.

Når rodklumpen er færdig, skal du fylde den omvendte plantekasse med fugtig pottejord. Brug ikke snavs fra din have eller have, da det bliver for tungtfor at rødderne på den omvendte tomatplante kan vokse i. Sørg også for, at pottejorden er fugtet ned, inden du sætter den i den omvendte plantekasse. Hvis det ikke er det, kan du i fremtiden få svært ved at få vand hele vejen gennem pottejorden til plantens rødder, da meget tør pottejord faktisk vil afvise vand.

Hæng dine tomater på hovedet et sted, hvor de får seks eller flere timers sol om dagen. Vand dine tomatplanter på hovedet mindst én gang om dagen og to gange om dagen, hvis temperaturen kommer over 29 C.

Hvis du vil, kan du også dyrke andre planter i toppen af beholderen på hovedet.

Og det er alt, hvad der er til, hvordan man dyrker tomater på hovedet. Tomatplanten vil hænge ned, og du vil snart nyde lækre tomater dyrket lige uden for dit vindue.

Anbefalede: