Balkongelænderstøtte til planter – kan du dyrke vinstokke på et gelænder

Indholdsfortegnelse:

Balkongelænderstøtte til planter – kan du dyrke vinstokke på et gelænder
Balkongelænderstøtte til planter – kan du dyrke vinstokke på et gelænder

Video: Balkongelænderstøtte til planter – kan du dyrke vinstokke på et gelænder

Video: Balkongelænderstøtte til planter – kan du dyrke vinstokke på et gelænder
Video: Affordable Deck Railing Planters, Quick and Easy Balcony Planters with Railing Brackets 2024, Kan
Anonim

At dyrke vinstokke på rækværk er en sjov måde at have have på din veranda, terrasse eller balkon. Kontrasten mellem planterne og jern- eller trægelændere kan være dejlige. Det er en fantastisk måde at pifte dit udendørs rum op eller endda tilføje noget privatliv med vinstokke som en barriere.

Træning af planter op ad verandagelænder

At dyrke planter langs et verandagelænder kan være en god måde at spare plads på i områder, hvor dette kan være begrænset. Selvom der er en række passende vinstokke at vælge imellem, er nogle bedre end andre.

Mange vinplanter vil klatre op og klamre sig til dit verandarækværk uden megen hjælp, mens andre har brug for lidt hjælp. For at sikre, at din valgte plante vil klæbe sig kraftigt, er det en god idé at træne noget indledningsvist og selv efterhånden som den vokser.

Du vil gerne træne dine vinstokke på et gelænder eller på rækværk ved at placere de unge vinstokke strategisk. Nogle af disse kan du måske bare vikle rundt om et rækværk. Hos andre kan det dog være nødvendigt at bruge lidt snor eller sejlgarn for at sætte det fast på gelænderet eller gelænderet.

Dine vinplanter kan være i beholdere langs bunden af rækværket eller plantet i jorden omkringkanten af en veranda. Giv dem omkring 12 til 18 tommer (31-46 cm.) plads mellem det sted, hvor du planter rødderne og kanten af rækværket, verandaen eller balkonen.

Idéer til planter til verandaskinner

Enhver plante, der vokser som en vinstok, ville være et godt valg til at bruge balkonrækværk eller et verandagelænder. Bare vær sikker på, at de planter, du vælger, vil klare sig godt i dit klima, jordtype og i mængden af sol, der er tilgængelig på eller ved siden af din veranda eller balkon.

  • Ubestemte tomater. Hvis du har et dejligt solrigt sted på din veranda, så dyrk tomater. Ubestemte tomater er de sorter, der bliver ved med at vokse på en vin, indtil sæsonen slutter. De klarer sig godt i jorden og i en beholder nær verandaen, hvor vinstokkene kan vokse langs skinnerne.
  • Runner bønner og ærter. For en anden spiselig vin, prøv ærter og bønner. De er nemme at dyrke og vil tilføje til din grøntsagshøst.
  • Star jasmine. I et varmere klima skal du vælge denne stedsegrønne vin for at give grønt hele året rundt samt smukt duftende blomster om foråret. I nogle områder vil opblomstringer af stjernejasmin vare længere.
  • Morning glory. Denne smukke vinplante producerer trompetformede blomster i blå, hvid eller pink, der kun åbner om dagen. Morning glory-blomster er slående og tiltrækker sommerfugle. Dette er en årlig.
  • Trompet kaprifolie. Blomsterne af trompetkaprifolier (aka koralkaprifolier) vil også tiltrække sommerfugle og kolibrier. De rørformede orange blomster er sarte og dufter sødt.
  • Ivy. For klassisk, elegant grønt er det svært at slå vedbend. Der er flere varianter at vælge imellem, såsom engelsk efeu eller boston efeu, der vil give god dækning til store rum eller grønt løv året rundt.

Anbefalede: