Drivhusfrugttrædyrkning – kan du dyrke træer i et drivhus

Indholdsfortegnelse:

Drivhusfrugttrædyrkning – kan du dyrke træer i et drivhus
Drivhusfrugttrædyrkning – kan du dyrke træer i et drivhus

Video: Drivhusfrugttrædyrkning – kan du dyrke træer i et drivhus

Video: Drivhusfrugttrædyrkning – kan du dyrke træer i et drivhus
Video: Наши ошибки выращивания актинидии 2024, Kan
Anonim

Hvis drivhuse får dig til at tænke på tomatranker og eksotiske blomster, er det tid til at revidere dit koncept for disse plantebeskyttende rum. Kan du dyrke træer i et drivhus? Ja, det kan du, og mange hjemmeplantager udvides med væksthusfrugttræer.

At dyrke frugttræer i et drivhus er fuldt ud muligt og giver dig mulighed for at bringe arter ind, som ellers ikke ville overleve dit klima. Læs videre for at få oplysninger om de bedste træer at dyrke i et drivhus med tips om pleje af drivhustræer.

Kan du dyrke træer i et drivhus?

Drivhusfrugttræsdyrkning er et fremmed begreb for mange gartnere, der spørger: Kan man dyrke træer i et drivhus – (legit træer af almindelig størrelse)? Så længe dit drivhus er tilpasset til at rumme dem, er det ikke svært.

Du skal naturligvis have et drivhus, der er stort nok til at holde dine træer. Du har også brug for et varmesystem til vinteren, ventilationsåbninger til at lukke luft ind og en metode til at bestøve træets blomster, hvis det ønskes.

Bedste træer at dyrke i drivhuse

Mens det er muligt at dyrke alle træer i et meget stort drivhus, vil de fleste gartnere have et drivhus af begrænset størrelse. Det betyder, at den bedstetræer til at vokse i drivhuse vil være relativt små.

Frugttræer er et godt valg til dyrkning i et drivhus. Med vækst i drivhusfrugttræer har du ikke kun fornøjelsen af at se træer trives, men også få lækker frugt, som du måske ikke er i stand til at dyrke i en haveplantage.

Folk har dyrket frugttræer i et drivhus i århundreder. Tidlige drivhuse blev faktisk kaldt orangerier, brugt i 1800-tallets England til at dyrke appelsiner om vinteren.

Mange typer frugttræer klarer sig godt i det omhyggeligt overvågede miljø i et drivhus. Vælg varmeelskende frugttræer som pærer, ferskner, bananer, appelsiner og tropiske frugter, der værdsætter varme året rundt. Æbler er ikke et godt valg, da de har brug for vinterafkøling til frugt.

Drivhustræpleje

At dyrke frugttræer i et drivhus kræver mere end blot at holde dine træer varme om vinteren. Det er vigtigt at overvåge miljøet og ikke lade temperaturerne stige på solrige dage.

Uden mulighed for nedbør betyder pleje af drivhustræer også, at du skal sørge for kunstvanding. Ventilation er også vigtig.

Mange frugttræer, ligesom citrus, kræver gødskning om sommeren og vinteren i et drivhus. Så skal du overveje bestøvning. Drivhusvægge tilbyder barrierer, der udelukker skadedyr, men du bliver nødt til at tænke over, hvordan du arbejder med naturlige bestøvere, såsom bier.

Anbefalede: