Små rumløg med stor tiltrækning: Miniatureløgplanter til haven

Indholdsfortegnelse:

Små rumløg med stor tiltrækning: Miniatureløgplanter til haven
Små rumløg med stor tiltrækning: Miniatureløgplanter til haven

Video: Små rumløg med stor tiltrækning: Miniatureløgplanter til haven

Video: Små rumløg med stor tiltrækning: Miniatureløgplanter til haven
Video: Is it too late to plant bulbs in January? 2024, Kan
Anonim

Er din vokseplads begrænset til en frimærkehave? Er dine blomsterbede for små til at rumme påskeliljer i fuld størrelse og store, fede tulipaner? Overvej at dyrke bittesmå løg!

Standardløg fylder meget i haven, men med miniature blomsterløg er det muligt at skabe samme effekt på selv den mindste plads. Plant miniatureløgplanter i massevis for en dramatisk effekt.

Pærer til små haver

Nedenfor er nogle af de mest populære små rumløg til plantning i haven:

  • Druehyacint (Muscari): Lillablå er den mest almindelige farve for druehyacint, men denne dejlige lille blomst fås også i hvid. Druehyacinter har tendens til at være billige, så plant flere af disse små rumløg til et farvetæppe. Moden højde er omkring 15 cm.
  • Art-tulipaner: Arter eller skovtulipaner er miniatureløgplanter, der lyser landskabet op som standardtulipaner, men de topper med 8-20 cm (3 til 8 tommer).), afhængigt af sorten. Tulipanarter er ideelle til små haver.
  • Michaels blomst (Fritillaria michailovskyi): Se efter eksotiske, klokkeformede blomster for atvises i maj. Et godt valg til fugtige, skovklædte områder med plettet skygge, Michaels blomst ser godt ud i et bed med andre forårsløg.
  • Crocus: Denne velkendte forårsblomst giver klare, dristige farver i det tidlige forår, og dukker ofte op gennem sneen. Det græsklædte løv forbliver attraktivt, efter at krokusblomsterne er falmet. Moden højde er 4 til 6 tommer (10-15 cm).
  • Chionodoxa: Disse små rumløg, også kendt som sneens herlighed, producerer muntre, stjerneformede blomster i lyse blå, pink eller hvid sidst på vinteren eller tidligt forår. Moden højde er omkring 4 tommer (10 cm).
  • Dværgnarcisser: Denne midtforårsblomster er et mindre alternativ til større påskeliljer. Planterne, som når modne højder på omkring 6 tommer (15 cm), fås i en lang række farver.
  • Scilla: Også kendt som squill producerer disse miniature blomsterløg et tæppe af klare koboltblå, klokkeformede blomster, når de plantes i massevis. Moden højde er omkring 8 tommer (20 cm).
  • Miniature iris: Hvis du leder efter forårsduft, er miniatureiris et godt valg. De små blomster vokser bedst i fuld sol, selvom de nyder godt af skygge på varme eftermiddage.

Anbefalede: