Hvad er et orientalsk fly – tips til dyrkning af et orientalsk platantræ

Indholdsfortegnelse:

Hvad er et orientalsk fly – tips til dyrkning af et orientalsk platantræ
Hvad er et orientalsk fly – tips til dyrkning af et orientalsk platantræ

Video: Hvad er et orientalsk fly – tips til dyrkning af et orientalsk platantræ

Video: Hvad er et orientalsk fly – tips til dyrkning af et orientalsk platantræ
Video: Platanus occidentalis - Eastern Sycamore 2024, Kan
Anonim

Hvad er en orientalsk platan? Det er en løvtræsart, der kan være et attraktivt skyggetræ i baghaven, men som også bruges kommercielt. Dets hårde, tætte træ bruges til at lave møbler. Hvis du vil vide mere om orientalske platantræer, så læs videre. Du vil finde masser af information om orientalsk platan samt tips om dyrkning af en orientalsk platan.

Hvad er et orientalsk fly?

Du kender måske det populære London platantræ (Platanus x acerifolia) med dets ahornlignende blade og små spidse frugter. Det er en hybrid, og det orientalske platantræ (Platanus orientalis) er en af dets forældre.

Den orientalske plante har også meget dejlige ahornlignende blade. De er en rig grøn og mere dybt fligede end London platantræet. Træerne kan vokse over 80 fod (24 m.) i højden med hårdt, sejt træ, der bruges til at lave ting som slagterblokke og andre møbler. Træerne udvikler sig hurtigt og skyder op til 91 cm om året.

Når et platantræ er etableret, vil det sandsynligvis være der et stykke tid. Orientalske platanoplysninger tyder på, at træerne kan leve i 150 år. Orientalske platantræer er yderst attraktive ihave. Barken er elfenben og flager for at afsløre en lidt anderledes farve af bark under. Ifølge oplysninger om orientalske plantetræer producerer disse skyggetræer små blomster om foråret. Med tiden udvikler blomsterne sig til runde, tørre frugter. De vokser på hængende stilke, norm alt i grupper.

At dyrke et orientalsk platantræ

I naturen vokser orientalske platantræer ved vandløb og i flodleje. Så hvis du vil begynde at dyrke et orientalsk plantetræ, skal du plante træet på fugtig jord. Ellers er orientalske platantræer ikke krævende.

De trives i fuld sol eller delvis skygge. De vokser lykkeligt på jord, der er sur eller basisk. Ifølge oplysninger om orientalsk platan kræver disse træer kun lidt vedligeholdelse.

På den anden side er orientalske platantræer sårbare over for flere forhold, der kan påvirke deres helbred. For eksempel kan kræftplet og stængelkræft beskadige træer og endda dræbe dem. Hvis vejret er særligt vådt, kan træerne udvikle anthracnose. De kan også blive angrebet af blonder.

Anbefalede: